Dexter

image71
bild från buddytv.com

Jag tror jag ska börja följa den serien faktiskt, trodde inte jag skulle tycka om den. Men i förrgår råkade jag hamna på tv6s "Dexter-maraton", och kunde inte sluta titta så det slutade med att jag satt och tittade på det tills 3 på natten. Den var bra och annorlunda, inte som alla andra crimeserier som går på tv. Det bästa med den är att det inte är miljoner avsnitt varje säsong och den har bara gått två säsonger, så jag ska nog titta på den från början.

Förresten, introt är riktigt snyggt gjort, vilket är ett stort plus. Det är inte ofta jag brukar tycka om att titta på intros till serier, för jag anser de oftast som onödiga. Föredrar korta intros, som knappt existerar.

2 girls 1 cup

Pharah tvingade mig idag att se den ökända videon "2 girls 1 cup", för hon var nyfiken på vad det är alla snackar om. Jag har läst om den och sett folks reaktioner, bara det räcker för mig att avstå från att se den. Som tur var hittade hon den aldrig på youtube, och jag ville absolut inte hjälpa henne med att hitta den någon annanstans, till slut slapp jag se den. Jag har ingen lust att se något som jag vet är äckligt, och som många säger att man får men för livet, jag är inte ens nyfiken.

tom lägenhet.

Idag åkte mamma och syskonen hem till Oskarshamn, känns lite tomt i lägenheten. För ett par timmar sen så var det folk överallt i vår lilla tvåa, nu sitter jag här ensam framför datorn. Känns lite underligt efter att ha haft de här i en vecka, fått mat severat varje dag, en ovanligt ren lägenhet och massa "gutt häng". Nu ska jag försöka så gott det går att hålla lägenheten lika rent som mamma lämnade det, om det nu går.

Nyårsafton imorgon. Trodde faktiskt inte att jag skulle göra något speciellt, eftersom det känns så överhypat och så bor man i Jönköping där det inte händer allt för mycket, dessutom tillåter inte min ekonomi mig att åka någon annanstans att fira. Jag hoppas att detta är sista gången jag firar nyår i Jönköping och i Sverige. Men vi ska iallafall ha en liten finmiddag, och sen får vi se vart kvällen leder. Känns faktiskt rätt mysigt.

dagens låt.


"Leela James - Music"

Det här är bra musik! All r&b och soul(om det nu finns) nu för tiden låter likadant, och det mesta låter nästan mer som pop faktiskt, man kan nästan inte höra någon skillnad. Leela James är ett undantag, hon är en av de fåtal som fortfarande gör bra musik. Jag älskar hennes röst. Hade faktiskt inte sett denna musikvideon förrän idag, den är helt okej.

Sushi

image68


image69


image70

Sushi är nog bland det godaste som finns, och igår hade vi; familjen och Pharah en sushikväll. Ingen av oss har gjort sushi innan, iallafall inte utan någon som kan. Efter lite googlande och youtube-tittande på hur man gör sushi, så kunde vi helt plötsligt göra sushi som proffs, eller inte, men de blev faktiskt väldigt bra och smakade bra också. Det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara, så nu kanske man kan göra sushi lite oftare.

perfekt fynd.

Julhelgen är över, och det har faktiskt varit en av de bästa och mysigaste hittills. Den har tillbringats tillsammans med mamma, systrarna och lillebror. Bara vi, massa god mat och kärlek, det kan inte bli bättre. Dessutom hade vi inget stress med massa julklappar i år, utan det blev mer en helg där vi bara umgicks och pratade, och hade det allmänt trevligt.

image66
Idag gjorde vi det misstaget att åka ut till mellandagsrean på A6. Det var inte ens någon grym rea, och det som affärerna hade rea på var inte direkt sådant man vill ha. Ändå var folk som djur inne i affärerna, jag fick till och med huvudvärk, en huvudvärk som fortfarande sitter i efter att jag hade varit på A6 och gått omkring. Fast ett fynd som jag är väldigt glad över lyckades vi göra; jag och Pia fick en overlocksymaskin av mamma. Tack mamma!

God Jul!

Mys med familjen. I Like.


julhärj.

Familjen är samlad och vi har precis ätit mammalagad mat, jag har verkligen saknat den maten. Det känns mycket trevligare att äta när man är fler runt matbordet, annars är det faktiskt inte ofta jag sitter vid matbordet och äter. Det är dessutom ovanligt rent hemma hos oss, på något sätt så blir det mycket renare när mamma städar än när vi själva gör det, och hon gör det riktigt snabbt också. En knappt halvtimma efter att hon hade varit i lägenheten kändes det som att det blänkte av renlighet.

Idag var det första gången jag gav mig ut i den härjiga julhandeln, och det gör jag inte igen. Man får ångest av alla stressade människor. Pharah varnade mig till och med att gå till A6 ifall jag skulle få för mig att åka dit, vilket jag verkligen inte tänker göra heller. Vi har iallafall till slut fixat all mat för julbordet.

canceling christmas this year

I år ska vi fira jul hemma hos mig och Pia här i Jönköping. Imorgon kommer mamma, Carina och Willy hit, ska bli roligt att träffa dem. För första gången i hela mitt liv firar vi inte jul i Oskarshamn, dessutom är det första gången vi inte har köpt några som helst julklappar till varandra. Det känns som att det inte spelar någon roll vad man ger till varandra, bara familjen och de man älskar är samlade. Det behövs inte en speciell högtid där man köper presenter till varandra, jag gör det när jag känner för det. Julen känns också som en överkommersiell grej som folk vill tjäna massa pengar på, orkar inte med det. Men jag tycker fortfarande om konceptet med julen, minus all stress och allt överkommersiellt.

image65
bild från waymarking.com

Igår såg jag ett program på TV som handlade om amerikaner som julpyntar deras hus något riktigt extremt. De verkligen skröt om hur mycket glödlampor de använder och uppmärksamheten de fick och massa annat skit. Detta gjorde mig illamående, har dessa människor någon hjärna överhuvudtaget? Riktigt jävla onödigt skit är det som inte är i närheten av snyggt.


Biljetterna är här.

image63

image64

Biljetterna till Bread & Butter kom igår, nu känns det verkligen officiellt att vi ska dit. Dessutom har vi fixat boendet nu.Tyvärr så vill jag inte avslöja namnet på vårt företag än, det gör vi när det börjar närma sig öppningen lite mer. Men jag kan garantera att det kommer bli riktigt bra. Allt känns så bra nu, pusselbitarna börjar falla på plats.

dålig musik.

Syrran har fest här igen, och jag orkar inte vara social och hänga med dem. Trött och absolut inte på festhumör, men det värsta är egentligen inte att de har fest, det värsta är att de spelar skitdålig musik; massa jobbig techno, det är inte ens bra techno...det är den sämsta techno man kan hitta. Jag fattar inte ens att hon går med på att spela sådan musik, det är inte mänskligt att lyssna på det. För mig är musiken väldigt viktigt för att det ska vara en bra fest. Nu sitter jag och lyssnar på musik i mina små hörlurar, jag måste verkligen skaffa bra headphones som kan stänga ute all ljud.

vissa har för mycket tid

haha. ringde hem till oskarshamn nyss och snackade lite med syrran.

jag: vad gör mamma just nu?
carina: hon sitter och stickar.
jag: va? sen när stickar hon.
carina: de sitter och gör det på jobbet.
jag: varför då?
carina: de har inget att göra, så de har börjat sticka.

Jullov, eller inte.

Sista föreläsningen är avklarad för detta år. Skönt. Vi hade redovisning idag för det projekt vi har gjort i Flash, riktigt intressant att se vad alla hade gjort. Här är iallafall vårt resultat av projektet.

Fick dessutom rycka in på jobbet idag och jobba i tre timmar, inte så farligt. Däremot  kommer jag att jobba från 8-17 tisdag till fredag, vilket känns mindre kul. Min ekonomi tvingade mig att tacka ja till alla arbetstillfällen som jag blir erbjuden, men någon gång måste jag känna på hur det är att jobba heltid. Jag är verkligen ingen jobbmänniska, men det är nog på tiden att jag börjar bli det. Jobb har nästan aldrig varit något jag tänkt speciellt mycket på.




You're a dandelion seed


"Loquat - Swingset Chain"

Jag har haft denna låt på min dator så länge, men kom på nyligen att den är riktig bra och fin. Den får en verkligen att tänka på gamla tider.




Modemässa.

Nu finns det ingen återvändo, jag skickade nyss in min tenta. Orkar inte mer, vi får hoppas att jag har fått med något vettigt i mina svar. Det känns riktigt skönt att ha den tentan överstökad, nu kan jag softa.

Förresten vi har fått våra inbjudningar till
Bread and Butter i Barcelona nu. Det är en stor modemässa där etablerade som nya designers samlas för att visa upp sina kollektioner för potentiella inköpare, vilket vårat företag kommer var i detta fall. Det känns otroligt bra, eftersom detta kan vara en bra start för oss. Jag längtar!

multimedia?

Jag orkar inte mer! Hemtentan tar död på mig, inte visste jag att det var så jobbigt med en hemtenta. Kursen är multimedia, det jag skriver om är vad begreppet multimedia är, vilka fördelar som finns med användningen av multimediala applikationer. Dessutom hur Adobes roll är i branschen samt deras och branschens historia. Sist men inte minst vad jag själv tror om framtiden för webbaserad multimedia. Grejen är att jaag inte riktigt vet hur mycket jag ska skriva, och om hur omfattande jag ska skriva. Känns som man kan skriva hur mycket som helst, men jag vet inte exakt vad jag ska ta med. Nu har jag mindre än sju timmar på mig att bli klar, ge mig ork!

the key is communication

Min första dag på jobbet gick väldigt bra och snabb, det enda jobbiga var att jag hoppade av två hållplatser för tidigt och fick springa sista biten för att inte komma för sent. Inte visste jag att det fanns tallvägen 1, tallvägen 2 och tallvägen 3 eller vad det nu var och jag hoppade självklart av vid tallvägen 1. Det var iallafall ett riktigt mysigt ställe med trevliga människor och inte alls jobbigt, dessutom gick tiden jättesnabbt för att vara 9 timmar.

Läraren har äntligen lagt upp hemtentan, han hade tydligen redan lagt in den vid 19-tiden igår på pingpong (skolans kursnätverk). Han kunde faktiskt skickat ett mail eller nåt och meddelat att den var uppe, eftersom han inte brukar lägga upp dokument på pingpong så fattade inte jag att han skulle göra det där. Dessutom skrev han ett mail där han skrev att han skulle MAILA mer information till oss på onsdag, vilket han inte gjorde. Jag skulle nog missat hemtentan helt om jag inte ringde en kompis och frågade. Det här är ändå en lärare i multimedia, hur kan man ha en sådan brist på bra kommunikation, det är ju ändå det här han föreläser i. Själva hemtentan är fyra frågor som känns som att man ska skriva fyra uppsatser. Jag kommer inte ha en rolig helg.

sju till fem.

Pia har haft fest med sina arbetspolare från Max hemma hos oss ikväll, och jag joinade ett litet tag. Det var rätt trevligt. Skjutsade in de till stan senare efter ett litet matbesök på inte så svårtippade Max. Nu sitter jag här och är inte speciellt trött för att sova som jag egentligen borde, eftersom jag ska upp redan klockan fem imorgon eller om fem timmar p g a min första arbetsdag som ligger en timma med buss bort. Jag ska jobba från sju till fem, jag har faktiskt aldrig jobbat ett sådant långt arbetspass i hela mitt 22-åriga liv, däremot har jag tillbringat hur många timmar som helst i sträck i skolan, men någon gång måste bli den första.

Nu ska jag försöka sova.

var är hemtentan??

Jag skulle ha en hemtenta idag, men den har inte dykt upp än. Läraren borde ju skicka den snart, men han gör alltid allt i sista stund. Vi fick till exempel veta att vi skulle ha hemtenta igår. Jag vill helst sitta och göra den på dagen då det fortfarande är ljust ute, då jobbar jag bättre. När det gäller skolan så jobbar jag faktiskt bäst tidigt på dagen. Hoppas den dyker upp snart.

Bilen ruinerar mig!!!! Jag vill egentligen inte ens ha något med den att göra, men tyvärr är det bara jag i familjen som har körkort, och den behövs. Nu hittade bilmekanikerna ännu mer fel på den så kostnaderna är uppe på 10100 kronor, ingen rolig summa, som tur är har jag syrran som hjälper till att betala.  Vi måste laga den nu, annars kommer vi få körförbud på den. Jag kör ändå knappt med den, åker mest buss överallt, bilen är bara till för nödfall nu för tiden.

examensarbete??

Nu har jag amnält mig till två kurser i kinesiska, hoppas jag blir antagen trots att jag är väldigt sent ute. Sedan måste jag börja tänka på vad jag ska göra för examensarbete också, jag har verkligen ingen idé. Kanske göra något som har med mitt eget företag att göra, men då måste jag komma på någon bra frågeställning, det är så mycket att tänka på när det gäller exjobb. Mitt exjobb måste iallafall ligga i de banorna som mitt program går ut på, alltså medieteknik. Egentligen är det faktiskt ett rätt så fritt område när man tänker efter, men att komma fram till exakt vad man ska göra är nog det svåraste. Någon som har en idé?

morgonkvisten

Snart beger jag mig av till skolan. Det var verkligen ett bra tag sen jag var där sist, vi har inte haft några föreläsningar på två veckor, så det känns på nåt sätt lite konstigt att gå dit, speciellt att vakna så här tidigt. Mindre tid i skolan har jag kommit på betyder mer tid att vara hemma och syssla med alla projekt jag har haft, så jag har inte varit jätteledig. Jag har nog rättare sagt nästan aldrig varit så upptagen som jag har varit under dessa veckor, men snart kan jag andas ut, sista projektet kommer om vi har tur att bli klara med idag.

för sen för den perfekta kursen.

Jag har hittat den perfekta kursen som jag kan läsa som valbar kurs under vårterminen, men som vanligt är jag ju verkligen sent ute. Kursen heter "Kinesiska i tal och skrift: del 1" och går som en distanskurs från högskolan dalarna, och just nu känns det inte som jag vill läsa någon annan kurs förutom den. På studera.nu går det inte att lägga till kurser längre, det står att det är tillfälligt stängt, jag får hoppas att tillfälligt bara betyder några få dagar. Den kursen skulle vara perfekt!

dagens låt.


"Bright Eyes - First Day Of My Life"

En riktig underbart vacker låt med en mysig musikvideo. Jag älskar Conors röst.

jobbigt med TV-reklam

Såg filmen Love Actually som gick på TV nyss. Tycker om den filmen, riktig mysig. Men jag har kommit på att det är riktigt jobbigt att titta på filmer när de går på TV, de bryter för reklam varannan minut känns det som. Det jag störde mig på i detta fall var scenen då Emma Thompsons karaktär öppnar sin julklapp hon har fått av sin make, filmen har verkligen byggt upp en stämning och känsla, och precis när hon går till sovrummet så klipper kanal 5 för reklam. Riktigt irriterande, för det är en av de scenerna i filmen som verkligen berör en. När filmen väl fortsatte efter reklamavbrottet så var ju såklart den känslan man hade innan borta, och då blir inte den scenen lika stark längre.

Nu gör Pia 7-minuters kola, som är riktigt gott och bästa julgodiset. Här är receptet för de som inte redan har det:
3 dl socker
3 msk kakao
1dl sirap
100g margarin

Blanda ihop alla ingredienserna i en liten kastrull tills det kokar. Häll upp det på bakplåtspapper, låt stelna. Det är basically allt.

En våg av inspiration.

Jag känner helt plötsligt en våg av inspiration. Just nu sitter jag och redigerar en kortfilm som jag har som projekt sen en och en halv månad tillbaka. På grund av bristen på inspiration och kreativitet så har jag inte tagit mig an den uppgiften, för jag vill inte göra något halvdant. Idag går det bra, dessutom är de andra redigeringsuppgifterna klara.

mess

image62

Idag måste jag ta tag i städandet, har nog inte städat på nästan en månad känns det som. Det ser verkligen inte bra ut här hemma. Just nu är det fullt med disk; varje gång jag ska äta eller dricka måste jag diska lite för att ha något att äta ur och med. På bilden ser det ändå rätt bra ut, men det finns disk lite överallt i lägenheten. Det är kläder, tidningar, och skor överallt, till och med dammråttor i hörnen.  Det värsta är att vår dammsugare är sönder, så då får man använda sopborsten och sopa hela lägenheten, vilket inte gör hela saken bättre. Fast lite bra är det utan dammsugare, då slipper man det jobbiga ljudet och kan lyssna på skön musik samtidigt.

Nu ska jag städa!


Got a secret


"The Pierces - Secret"

Det blir mycket musik i dagens bloggande. Efter veckans avsnitt av Gossip Girl blev jag förälskad i denna låt. Jag var tvungen att ta reda på vilka det var, och nu ska jag leta efter fler låtar de har gjort.

Backstage with Common

Chillin with Common
image58

image59

En av keyboardspelarna
image60

Trummisen
image61

objektivjakt.

Jag är på jakt efter ett nytt objektiv till min Canon 400d. Har suttit ett bra tag nu och läst i forum, och kommit fram till att jag iallafall vill ha ett ganska allroundobjektiv som är bättre än mitt nuvarande kitobjektiv. Kommer nog att betsälla från  ebay eftersom dollarn är rätt låg, då kanske jag lyckas hitta ett bra objektiv för min ekonomi.

dagens låt.


"Lykke Li - Little Bit"

Min nya favoritartist. Vilken röst, vilken magi, jag är förtrollad. Denna udda videon med dansen och ljuset passar in på låten väldigt bra. Varför har jag inte upptäckt henne förrän idag? Men jag är glad att jag har gjort det.

Väntan.

image57


Common; a real artist!

image53

image54

image55

image56


Det här måste ha varit en av de bästa konserterna jag har varit på, konserten hade allt. För det första så har jag aldrig stått så långt fram och nära en artist under någon konsert. Common är en äkta poet och entertainer som vet hur man får igång en publik och dessutom kunna beröra en med sina rhymes. Jag var hype hela konserten och jag kan nästan garantera att de flesta som var på Berns kan hålla med mig om att de också var det. Inte nog med att Common själv lyckades så hade han en riktig skicklig dj, trummis och kyeboardspelare som backade upp han något grymt bra.

Vi pratade lite med Commons bandmedlemmar efter konserten och på något konstigt sätt så lyckades jag, Pharah och Pia hamna backstage uppe i Commons chill room. Jag har bildbevis på det, men tyvärr så var det Pharahs kamera så bilden på Common och oss kommer jag lägga upp så fort hon skickar bilden till mig. När vi kom upp dit var det iallafall ett gäng groupies där, och för att inte verka som att vara en utav groupiesarna så gick vi fram till Common och pratade lite och berättade sedan att vi uppskattade han och hans musik, tog några kort med han och sa sedan hej då och tack för en jättebra konsert.

Jag är verkligen glad att vi bestämde oss för att gå på denna konsert.

Så här tyckte
Aftonbladet och Svenska Dagbladet om konserten.

dagens låt.


"Common - The Light"

Eftersom det är denna mannen jag ska se ikväll så blir detta en ganska självklar låt för dagen. Det skadar heller inte att den underbara Erykah Badu är med i videon. De måste ha varit bland de vackraste paren då de var tillsammans.

Common ikväll.

Klockan 12 åker jag till Stockholm med nya bussbolaget Bus4You, vilket måste vara den billigaste bussresan jag någonsin har gjort till Stockholm eller nästan överhuvudtaget till en annan stad; 191 kr tur och retur. Det tycker vi om, synd att det inte är så jämt, då skulle jag åkt dit lite oftare. Jag ska iallafall till Stockholm p g a att Common ska komma till Berns ikväll och uppträda, hoppas jag. I vilket fall så kommer det nog bli bra. Jag ska försöka att inte shoppa när jag är där, vi får hoppas att det går bra, men det kommer vara svårt.


Helt plötsligt funkar det

JAAAA! Äntligen lyckades jag lösa problemet med mitt flashprojekt. Har suttit och pillat med samma kod i två dygn nu. Det känns så bra när det helt plötsligt funkar exakt som man vill, det är lycka. Nu har jag bara en grej kvar att fixa på projektet, iallafall kod-delen, sen ska allt sättas ihop med designen. Det ser ljust ut igen.


dagens låt.


"Louis XIV - God Killed The Queen"
Klicka på länken för att titta på musikvideon.






I wish that I could work it out

Nu har jag fått ett nytt jobb. Det är ett lagerjobb, fast inte så tungt lagerjobb. Jag jobbar för ett elektronikföretag främst kameror, där ska jag plocka ihop varor i paket till slutkunden. Det låter faktiskt inte så farligt. Man känner verkligen hur tight budgeten är när man bara har csn att klara sig på, så det känns faktiskt bra att jag kommer ha en extra inkomst.

Flashprogrammeringen går inte så bra just nu, riktigt jobbigt när det inte funkar exakt som man vill. Frustration.

Take the pain killer, cycle on your bicycle

Kan man få träningsvärk av att köra bil? Det känns nämligen som att jag har det efter den långa bilresan i lördags. Jag har ont i båda axlarna, som om jag har gjort massa axelpress eller nåt. Det blir nog ingen basketträning för min del ikväll, inte p g a träningsvärken utan snarare att jag känner mig riktigt lat och dessutom har jag väldigt mycket annat som måste göras.

Idag öppnade vi ett riktigt företagskonto, och fick våra företagskreditkort hemskickade till brevlådan. Det börjar gå framåt, saker och ting börjar hända på riktigt.

dagens låt.



"Meshell Ndegeocello - If That's Your Boyfriend"
En riktig cool tjej som är så jävla grym på bas. Älskar hennes musik och speciella röst.

julkalender

En rolig julkalender.

etta på önskelistan

Något som skulle passa bra hemma hos mig är en symaskin. Jag vill verkligen ha en! Det finns så mycket i min garderob som jag inte använder, men skulle kunna använda om jag bara fixade till dem lite. Så en symaskin står högst upp på min önskelista just nu. Men eftersom jag inte är något proffs på just symaskiner så vet jag inte riktigt vad man ska titta efter för att få en hyfsad till ett bra pris. Jag får väl googla efter fakta eller nåt, som man gör med allt annat.

what a waste.

Vi åkte bil i 2 timmar, stannade för en liten matpaus i Norrköping och fortsatte sedan åka till Uppsala för konserten. Runt 16-tiden var vi framme och ställde oss sedan i kö vid 17-tiden; ute i regnet och kylan. Insläppet skulle vara klockan 19, men runt 18.30 kommer folket som jobbar för Uppsala Konsert & Kongress ut och meddelar: "Mos Def konserten är inställd p g a sjukdom" . Han hade tydligen spelning i Barcelona igår och efter den konserten hade en läkare bett han att inte fullfölja sin turné.

Jag förstå att sådant kan hända; att en artist blir sjuk etc, men de måste ändå ha vetat det mer än 30 minuter innan konserten. Det tycker jag är riktigt dålig stil.

Vi bestämde oss iallafall till slut att åka hem tillbaka till Jönköping, för ingen av oss var på humör att stanna kvar i Uppsala eller Stockholm för att festa. Jag erbjöd mig att köra hela vägen tillbaka, eftersom jag var rätt besviken så orkade jag inte låtsas vara glad och därför var detta ett bra sätt för mig slippa tänka på den bortslösade dagen.

Nu sitter jag hemma efter 9 timmars bilåkande fram och tillbaka. Som tur var hade man ett skönt roadtrip-gäng. Dessutom har jag Common-konserten att se fram emot på onsdag, hoppas den blir av iallafall.

Idag händer det...

Det var ett tag sen jag var uppe så här tidigt. Snart bär det iallafall av till Uppsala för Mos Def, känns fortfarande overkligt. Jag har faktiskt aldrig varit i Uppsala tidigare, och det kommer dessutom vara längst norrut jag har varit i Sverige. Men nu till det viktigaste: Vad ska man ha på sig? Vad är bra konsertkläder?

Jag får väl gå och rota runt i garderoben och hoppas på det bästa.