This is the animal in man, this is the animal in you.

Jag och Pia bestämde oss för att kolla läget på nya elektronikkedjan Media Markt som öppnades i torsdags här i Jönköping. Det vi inte tänkte på är att vi människor är som djur när vi hör att det finns billiga kap. Vi hamnade i en halvtimmas bilkö p.g.a. Media Markt, och det brukar aldrig vara bilkö där annars. Man fick dessutom armbåga sig fram inne i affären kändes det som. Folk hade tydligen köat hela natten innan öppningen med filtar och allt, vilket vi la märke till idag när vi såg sådana järnstängslern man brukar ha på konserter.

Vi skulle bara kolla läget, sa vi. Istället hamnade vi där inne i ca två timmar och gick ut därifrån med en ny digitalkamera och plattång. Dessutom såg vi en bra symaskin som jag känner att jag måste köpa snart. Inte bra för min redan dåliga ekonomi. Efter det så blev det lite mer shopping till Martins födelsedagsfest samt Sockertoppens Black and White party.

Nu måste jag duscha.


Let it ride easy down the road.

Nu är det klart; vi ska åka till fjällen! Fast jag kommer inte riktigt ihåg vart vi skulle åka, eller jag har nog aldrig vetat exakt vart. Fjällen har faktiskt aldrig rikigt lockat mig innan, för jag har bara tänkt på kyla, fukt och allt som har med vinter och snö att göra. Jag föredrar värme, exotiska ställen och storstad. Det kommer iallafall bli första gången för mig, och det känns faktiskt roligt. Jag har aldrig stått på ett par skidor eller något överhuvudtaget innan, pulka och miniskidor räknas nog knappast, eller? Snowboard kommer det iallafall bli för min del, woohoo. Kommer nog har rätt många blåmärken efter det, men det är sådant man få ta.

Just nu är jag på jakt efter en snowboard, så det blir att jag hänger på ebay rätt mycket. Vi får hoppas man hittar en för ett rimligt pris för en student. Känns som min ekonomi inte går ihop med allt jag vill göra och köpa. Men det ordnar sig alltid.

Volver.

image29


Nu har jag äntligen sett filmen
Volver av Pedro Almodóvar, och jag förstår inte varför jag har väntat så länge med att se den. Har haft filmen i en evighet känns det som.

Jag älskar hur kameran berättar storyn, med långa närbilder och som sakta följer situationen. Färgerna i filmen skapar en underbar varm miljö. Det kändes som man tittade på riktigt mysig konst som man både kunde skratta och gråta till. Som många av hans andra filmer så handlar denna om starka kvinnor. Jag tycker att han har lyckats väldigt bra med castingen, där skådespelarna lyckas ta fram karaktärerna.

Denna film rekommenderas starkt, värt att se.

mat och teater.

image28Den godaste korv med bröd jag har ätit är nog chilenska korvar som vi åt när vi firade Chiles nationaldag i onsdags. Riktigt feta var de och innehöll; surkål, tomat, avocado, majonäs och korv såklart. Dessutom drack vi Pisco Sour till, och den var verkligen sour och stark....men god. Känns som jag bara har bloggat om en massa mat denna veckan, men det är så roligt att smaka nya maträtter. Jag hade iallafall riktigt trevligt, dessutom spelade vi bara skön musik.

Igår var jag med Natta och Pharah på teater; Tokfursten. Jag har inte gått på teater sedan någon gång i mellanstadiet känns det som, så det var lite spännande. Det är faktiskt riktigt coolt med teater när man tänker efter; allt är live, dessutom får skådespelarna inga omtagningar som när man spelar in en film. Denna teatern som vi såg var faktiskt bra och stark, dessutom var den verklighetsbaserad. Den handlade om en pojke som växte upp i en familj där ingen riktigt brydde sig om honom. Detta ledde till att han började lida av schitzofreni och lades in på psykhem. Efter teatern blev det mat hos PiaMax, där hon gjorde några specialare till oss.
*Min handmade Chileoutfit under kvällen



dagens låt.




"Dave Dee Dozy Beaky Mick and Tich - Hold Tight"

Enjoy!

Grindhouse: Death Proof.

image27Åt en grymt god Flygande Jakob igår som Natta hade gjort. Kyckling, banan, grädde, bacon, chilisås och jordnötter = en jävligt god kombination.

Efter den goda maten tittade vi på Quentin Tarantino's
Grindhouse:Death Proof, som var riktigt bra. Den handlar om en stuntman som använder sin stuntbil för att döda tjejer som han har stalkat. Redigeringen var väldigt bra och gjorde så att man fick en känsla av retro och modernt på samma gång. Jag tyckte om castingen av tjejerna, för det var inte typiskt size-zero it-girls, utan jävligt snygga tjejer med kurvor. Dessutom var soundtracket riktigt bra. Som vanligt efter att man sett hans filmer så har man lust att göra något extremt, iallafall jag...och i detta fallet var det grym bilkörning. Jag rekommenderar den starkt. Girlpower säger jag bara. Nu vill jag se den andra delen av Grindhouse som heter Planet Terror av Robert Rodriguez.

Om några timmar är det fest för den Chilenska nationaldagen som var igår, så nu ska jag försöka hitta nåt i garderoben med de chilenska färgerna.

Let's play some basketball.

Basket; känns nästan som man har glömt bort vad det är. Igår var jag iallafall med på skolbasketen INOMHUS, har inte spelat inomhus sen i mars, då vi spelade vår sista match för säsongen. Det var iallafall riktigt kul igår, kändes verkligen bra att studsa, skjuta, spela försvar och allt som har med basket att göra. Alla som var med var jätteduktiga och kämpade, värsta teamet kändes det som. Tycker om den känslan, för att basketen har varit mitt liv en gång i tiden. Men nu har man inte tid att vara med i ett riktigt lag, alla lag är för seriösa...eller försöker vara det iallafall. Dessutom finns det ingen bra klubb i Jönköping.

Efter basketen behövde vi få i oss lite energi, så jag, Pia, Diana och Natta begav oss till ICA och köpte massa mat och en daimtårta, som vi åt hemma hos Diana. Riktigt gott! Det var vi värda efter en hård träning.

dagens låt.



"Death Cab For Cutie - I Will Follow You Into The Dark"
En riktigt sorglig,fin och poetisk låt. Tycker om denna musikvideon

world keeps turning.

Hade en mysig fika med Natalia, Diana och PiaJohan's igår. Vi satt som vanligt där i flera timmar och bara tjötade. Efter ett tag kände vi oss hungriga, vilket betyder att man har suttit där alldeles för länge. Det blev därför McDonald's, som är bland de få matställena som har öppet sent. Sedan helt plötsligt var vi på tivoli.

Det måste varit det sorgligaste tivolit jag har varit på. Ett kompisgäng och vi var där, det kändes mer som ett privat tivoli för någon som fyllde år eller nåt. Men vi bestämde oss iallafall till slut att åka en karusell; den som åker runt och varje karusell som man satt i kunde snurra snabbare om någon snurrade den. Vi sa till gubben att han skulle snurra våran karusell, vilket vi inte visste innan var att han skulle stå vid våran karusell och snurra den under hela åkturen. Det var kul i början, men sedan blev det bara för mycket...ett tag kändes det till och med som att den skulle snurra ut från banan. Efter den åkturen kändes det som att man hade druckit för mycket, och vi hade inte ens en droppe alkohol i kroppen. När jag kom hem kändes det fortfarande som att det snurrade.

Kvällen var verkligen från soft till överhype, och åldern sjönk dessutom från varje ställe vi gick till. Men det var en riktig nice kväll ändå.

sun is shining, the weather is sweet

image26Biljetten är betald! Det känns ganska overkligt eftersom det är ca. 9 månader kvar tills vi ska åka. För de som inte vet vad jag snackar om så har jag, Pia och Pharah köpt flygbiljetter till Tokyo, Seoul och Beijing nästa sommar, och vi ska eller vi MÅSTE klämma in Hong Kong under den resan. Vi kommer att vara borta i två månader, riktigt nice. Nu längtar jag verkligen.

När vi var på väg hem såg vi en annons utanför en annan resebyrå om flygbiljetter till New York eller Los Angeles för bara 5-6000. Då bestämde vi oss för att gå in dit och snacka med dem när det gällde, men mannen där inne visste inte riktigt så vi ska återkomma till de en annan dag. Det känns verkligen som att jag vill åka, enda nackdelen är tiden...sista året på högskolan, känns som att det kommer vara mycket i skolan.

Deltog i JC's streetstyle-grej också, haha.

Fint väder är ett plus. Syrran fyller 18 år idag, GRATTIS CARINA!!!

Garden State.

Just nu sitter jag hemma i Oskarshamn för att fira syrran som fyller 18 år på torsdag. Enligt kinesisk tradition så ska man antingen fira en födelsedag exakt den dagen man fyller år eller innan om det inte går. Man får absolut inte fira den efter. Det känns som att de enda gångerna vi åker till Oskarshamn är på grund av att någon fyller år, annars pallar man inte åka till den staden.

image25Vi tittade på
Garden State igår också. Vet inte hur många gånger jag har sett den, och man skrattar fortfarande åt samma grejer. Filmen är så mysig och underbar, musiken passar in perfekt. Varenda låt i soundtracket är bra. Jag älskar alla karaktärerna. Denna film är verkligen en av mina favoritfilmer.

Snart ska vi åka tillbaka till Jönköping igen för att Pia ska jobba tidigt imorgon, då är det lättare att åka hem sent idag än tidigt imorgon. Det blev en kort vistelse, men orka vara i denna stad för länge.

I did it!

Jag har gjort det omöjliga känns det som; klarade Linjär Algebra! Fck till och med en FYRA, woohoo! Känns väldigt bra. Nu kan man sova gott, ett tag iallafall.

Dagens låt.



"Corinne Bailey Rae - Like A Star"


Impuls.

Jag har klippt mig, och då menar jag det bokstavligen. Satt och tittade på nya frisyrer igår, för att jag var så trött på min gamla. Sen bestämde jag mig för att klippa luggen lite, men till slut blev det att jag klippte lite överallt. Pia hjälpte mig att klippa där bak, för det var lite svårt att nå...allt blir ju spegelvänt när man står framför spegeln och klipper sig. Jag är faktiskt nöjd, och nu känner man sig nästan som en ny människa.

Igår fick jag reda på att Carinas lag skulle spela basketmatch i Nässjö ungefär två timmar innnan matchen skulle sätta igång. Då bestämde jag mig för att åka dit och titta, för det var så längesen man tittade på basket och så får man träffa syrran. Min plan var också att försöka få med henne hit till Jönköping för att gå på The Tough AllianceBongo Bar med mig. Ingen annan kunde eller ville, och jag ville verkligen gå. Nu är Carina här i Jönköping.

The Tough Alliance spelning igår på Bongo var ganska weird faktiskt. Jag fattade inte så mycket. Först och främst så var det packat med folk, man kunde knappt röra sig där inne. Sedan fick man inte reda på när de skulle börja spela, och när man väl fick reda på vilken tid det var så kom de ändå ut försenade. Jag är inte ens säker på att de var där, för man såg inget. Jag hörde iallafall låtarna, som var fyra låtar eller nåt. Efter att de hade spelat "First Class Riot" så blev det kalabalik på scen, alla var uppe på scenen och härjade. Säkerhetsvakterna var tvugna att stå på scenen för att ingen skulle gå upp, sen helt plötsligt stod det någon snubbe och diggade på scenen bakom vakterna, och jag såg ingen skymt av The Tough Alliance. Jag är faktiskt väldigt besviken eftersom jag har hört så bra om deras spelningar.

Nu ska vi åka någonstans och hitta käk.