birthday girl.

Idag är det Pias dag. Hon fick en ny frisyr och konsertbiljetter till Common och Mos Def av mig och Pharah. Vi måste vara de bästa frisörerna, klipper lite som vi vill. Helt plötsligt så hör man "oj!", kanske inte det bästa man vill höra om man blir klippt. Men Pia är klockren, hon vågar klippa sig hos oss och blir nöjd. Till slut blir faktiskt både jag och Pharah också nöjda över vad vi har åstadkommit.

GRATTIS PIA på födelsedagen!

Spider-Man 3

image52

Idag har jag verkligen inte haft någon inspiration med programmering eller videoredigering, som är de projekterna jag just nu håller på med. Istället blev det
Spider-Man 3, känner mig lite sen med att se den. Jag har verkligen inte orkat se den förrän nu för den verkade faktiskt rätt kass, men det är ändå en film jag kände att jag var tvungen att se. Nu när jag har sett den så kan jag konstatera att den faktiskt var rätt dålig. Den var verkligen långtråkig, och det tog tid innan det hände saker. Ingen film jag direkt rekommenderar, men om man inte har nåt annat för sig så kan man ge den en chans.

dagens låt.



"Regina Spektor - Better"
Så vacker och underbart bra.

wardrobe mess.


image51

Det känns som min garderob har spytt eller nåt. Jag kan verkligen inte ha en prydlig garderob, om jag har det prydligt så håller det bara i några få dagar. Jag får försöka ändra lite på detta, om det går. Det känns faktiskt som det är lättare att hitta när garderoben ser ut så här, eller rättare sagt högen.

It's late and I'm feeling so tired

Jag har verkligen problem med att gå och lägga mig tidigt. Den tidigaste tiden jag oftast går och lägger mig är 01.00, och jag har inte problem med att vakna tidigt heller. Jag vet inte rikigt hur det funkar, men det bara gör det. Det känns som jag förlorar så mycket av dagen om jag sover för mycket, inte för att jag gör nåt speciellt under de extra timmarna jag är vaken. Så just nu sitter jag och fördriver tiden på internet som vanligt, tills jag känner mig redo för att sova.

Kanske ska titta på en film eller nåt...

all we needed was bop-bop, bop-bop, bop-ba-domp

Varje gång jag är och tittar på en bra basketmatch så blir jag så sugen på att spela. Idag har vi (skolbasketlaget) varit och tittat på en damligamatch mellan Brahe och Telge. En bra match från Brahes sida eftersom de är ett bottenlag som lyckades matcha upp Södertälje och ge dem en riktig match. Jag fick dessutom en ny idol; Cleo Forsman i Södertälje, född 91, hon var riktig grym.

Undrar när jag kommer spela en riktig basketmatch igen? Just nu känns det faktiskt som att det aldrig kommer hända. Man saknar det lite då och då.

a change is gonna come

Jag känner verkligen för att klippa mig, men problemet är att jag inte vet vilken frisyr. Till en frisör orkar jag absolut inte gå till, det är allt för mycket pengar för mig just nu. I och för sig så brukar jag inte gå till frisören, antingen klipper jag mig själv eller så blir det att kompisar hjälper till och klipper. Ingen av oss är frisörer men jag blir alltid nöjd. Jag funderar på kort, vi får se hur det blir med det.

It's kinda fresh you listen to more than hip-hop...

Pharah ringde nyss och berättade att Mos Def-konserten är helt uppbokad, vilket låter som att det kommer bli en riktig skön konsert. Vi bestämde oss också samtidigt att beställa biljetter till Common-konserten. Så det kommer alltså bli två grymma konserter på mindre än en vecka för vår del, känns underbart. Jag fattar inte riktigt att jag ska se både Mos Def och Common, det känns overkligt.

It's like the more money we come across, the more problems we see

Besiktade bilen idag och slutresultatet blev inte så bra; laga bilen för ca 9000 kr svider väldigt mycket. Vi har redan lagat den för 3000 kr för någon vecka sedan. Det kostar verkligen att ha bil, och jag kör inte ens mycket med den. Jag har den mest för att ingen i familjen förutom jag kan köra bil, och mamma vill att man kommer hem lite oftare. Mammas vilja händer tyvärr för sällan.

Som tur var fick jag lite oväntade pengar från mitt förra jobb, semesterersättning. Jag slutade där för ca två månader sedan, så jag trodde inte jag skulle ha någon mer inkomst förutom csn. Det var en väldig rolig överraskning jag fick när jag loggade in på min internetbank, synd att sådant inte kan hända lite oftare. Tyvärr täcker inte de pengarna bilkostnaderna. Tycker inte om denna perioden på ett ekonomiskt sätt.

På tal om ekonomi så var jag på en arbetsintervju nyss för extraarbete, hoppas man får jobbet. Pengarna behövs verkligen just nu, speciellt nu när vi håller på att starta ett företag.

silhouettes of statues up in the window.



"Brett Dennen - She's mine"
En nyupptäckt artist för min del, som platsar väldigt bra i min playlist.

This is way beyond my remote concern

Jag blir påmind varje gång jag är på Kåren om varför jag inte är där oftare. Det suger verkligen, världens kanske sämsta dj på båda dansgolven och riktigt jobbiga människor. De som är där bor basically där, de pluggar på högskolan för att festa där. Det är som sagt inte ofta jag är där, men varje gång jag har varit där är det exakt samma människor och exakt samma grej. Man känner sig typ skabbig när man är där inne, för mycket folk och öl som flyger överallt. Detta var nog sista gången jag satte min fot på kåren.

Som tur var hade jag ett klockrent sällskap igårkväll a k a Pharah och Younas.

Fattaru var ok, vi hann dock bara se tre låtar.

Jag vaktar planen som en lagkapten, slaktar guarden o du skakar mer än ett asplöv

Ikväll kommer Fattaru och uppträder på Kåren. Finns de fortfarande? Verkligen längesen man hörde nåt om dem. Sist var nog slutet av högstadiet, början av gymnasiet eller nåt; den tiden man levde för basketen. Det ska bli intressant att se dem, en liten nostalgitripp.

common vs mos def

image50

Vad är det här?? När det väl kommer en bra artist som Mos Def, och man är överlycklig för att gå på den konserten så måste Common komma nästan samtidigt också. Common har spelning på Berns den 5:e december och Mos Def i Uppsala den 1:e december. Var han tvungen att komma nu, när man har som minst pengar. Det är nu man önskar att man bodde i Stockholm.




on the radio we heard november rain the solo's really long but it's a pretty song...

Jag kanske är lite sen, men jag har nyligen upptäckt den underbara communityn last.fm. Denna sida är ett absolut måste för musikälskare. Genom att man laddar ner ett program till sin dator så registreras alla låtar man lyssnar på, och detta visas sedan på användarens profil. På detta sätt kan man lyssna på slumpmässigt utvalda låtar som matchar ens musiksmak. Man får dessutom rekommendationer på nya artister som liknar det man tycker om att lyssna på. Klockrent! Jag har hittat massa grym musik genom denna sidan.



I know I can't afford to stop for a moment...


Snart är det dags för Mos Def i Uppsala. Just nu är det mycket Mos Def i mina högtalare för att ladda inför konserten. Det känns som det kommer bli hur bra som helst. Jag har verkligen längtat efter en sådan här konsert, och så fort jag hörde att han skulle komma till Sverige, vilket känns ganska overkligt, så kände jag att detta var en konsert man måste gå på no matter what.

let's get around and see different places.

Det här funkar inte; jag har lyckats skjuta upp alla projekt i videoredigeringen, så nu har jag tre projekt att både börja och slutföra. Jag har inte börjat på någon av dem för att jag lyckas inte få någon som helst inspiration. Så fort jag startar Premiere så minimerar jag fönstret och letar efter fakta om Japan och allt som har med vår asienresa att göra. Jag har till och med försökt lära mig japanska dessa dagar och tittat på massa bra japanska filmer och filmer som har med Japan att göra. Lite positivt är det ändå faktiskt att jag tittar på filmer, då kanske inspirationen kommer.

image49
Kamikaze Girls(Shimotsuma Monogatari)

Filmen handlar om två flickor från olika världar där den ena Momoko är lolita och den andra Ichigo är yanki (punkaktig gängmedlem). En dag träffas de och det är början på en speciell vänskap. En riktig mysig, rolig och färgglad film om vänskap.


image50

En annan film jag har tittat på är Lost in translation, det var några år sen jag såg den sist. Den är fortfarande lika bra, men på nåt sätt tycker jag inte om hur de framställer japanerna i vissa scener i filmen, speciellt scenen med tolken under reklaminspelningen. Det är nog det enda jag ogillar lite med den, filmen handlar ju ändå om kulturkrock.

Dessa filmer gjorde så att mitt sug till att var i Japan ökade ännu mer.


so weird.




Satt och youtubade och lyckades på nåt sätt hitta denna musikvideon, det är en ganska känd artist (Tian Yuan) från Kina. Helt plötsligt ser jag att texten på skyltarna i bakgrunden står på svenska, sedan märker jag att det är Stockholms tunnelbana musikvideon utspelas i. Varför spelar man in en musikvideo i Sverige när det finns så mycket bättre ställen att spela in i Kina. Roligt och konstigt att se var det iallafall.

We gotta catch the plane but I really can't complain.

image44

Flygbiljetten från Seoul till Hong Kong är äntligen beställd!!! Vi lyckades hitta en biljett för ett helt ok pris, dessutom är det perfekta tider och datum på dem. Vi kommer att resa till de olika länderna i följande ordning: 1. Tokyo, 2. Seoul, 3. Hong Kong, 4. Tillbaka till Seoul, 5. Beijing. Det är så underbart, med Hong Kong på listan så känns resan perfekt. Nu längtar jag ännu mer, men innan dess så har vi en liten resa till Barcelona. Känns som det enda man har gjort dessa veckor är att beställa massa flygbiljetter överallt. Resa är verkligen bland det bästa som finns, jag är nog lite addicted.

image47


The blood dried from her teardrops on her cheek.

          
Klicka på bilderna för större format

Till slut fixade jag en liten utklädnad iallafall; en blandning mellan olika japanska skräckfilmskaraktärer. Det roliga var att man glömde bort hur för jävlig man såg ut, varje gång man tittade sig i spegeln fick man en liten chock. Det bästa med maskerader är att man verkligen kan leva in i sin karaktär, så jag hade väldigt roligt med att skrämma folk igår.

Well I had a dream, I stood beneath an orange sky.

image38

Himlen var underbart vacker nyss, så jag kände mig tvungen att ta ett kort från min balkong.

3d projektet är äntligen klar och redovisad, nu kan man stryka en grej från att-göra-listan. Vi fick tillbaka tentan idag också och jag klarade mig, det känns väldigt bra. Dessutom fick jag mitt snowboard kit idag, nu är jag nästan fully equipped för Sälen.

Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska klä ut mig till på halloweenfesten imorgon, men det är väl sånt man märker, jag kommer nog komma på något.