stress.

Det kan man lugnt säga att det har varit idag. Vaknade vid 9-tiden och städade lägenheten så gott det gick. Det tog mycket längre tid än vad vi hade räknat ut så det blev mycket stressigt när vi skulle säga hej då till Farah och Sara, för att vi skulle träffa Ida vid ett eftersom hon skulle åka med oss till Oskarshamn. De jobbade på MQ i A6 idag. Shit vad mycket folk det var där, kändes som att alla var ute på en sista-minuten-julklappsshopping. Det blev labyrint-språng genom folkmassan, helt svettig var man när man kom fram. Vi trodde att det var sista gången vi skulle se Sara eftersom hon ska åka till Bakersfield, California  och plugga, men vi fick en trevlig överraskning; hon åker inte förrän den 4:e januari. SÅ nu kan man vara lite lugn. Men eftersom att vi hade parkerat på en handikappsparkering så kunde vi inte stanna så länge, så det blev stress ut till parkeringsplatsen med rädsla av att ha fått böter. Kunde andas ut när vi inte såg någon papperslapp på vindrutan. Nu var det bara Ida och sedan hem till Oskarshamn. Men Ida lyckades leda oss vilse i Huskvarna. Lyckat.

Nu är vi iallafall hemma och bara softar. Skönt.

kvällsfika.

Kom precis hem från jobbet där de bjöd oss på gröt, mackor och julmust. Det var mysigt. Det trodde man inte om Posten.

Har handlat klart de sista julklapparna, så nu kan man slappna av och bara softa. Imorgon åker vi hem till Oskarshamn, längtar faktiskt på något konstigt sätt.

linslus.

Har precis tagit en massa kort på olika outfits, och det var lika kul som vanligt. Blev lite andra kort också, hehe. Jag har dessutom klippt Farahs hår och själv blivit klippt av Farah och Pia, så nu har jag en ny frisyr. Kvällen har varit jättemysig. Passade på att hänga lite eftersom vi inte kommer att fira nyår tillsammans och vi ska åka till Oskarshamn på fredag.

By the way; tentan gick inte så bra.

dagens låt.

"Damien Rice - Me My Yoke and I"

Hans senaste skiva 9 är nästan lika bra som O. Denna underbara man är ett geni inom musik.

woohoo

Kameran har kommit. Så fort avin kom så sprang jag nästan till kiosken och hämtade den. Har inte hunnit käka frukost än för att jag har varit så upptagen med min nya kamera. Nu ska jag leka lite till med den.

Nästan klar.

Jag och syrran bestämde oss för att handla lite julklappar idag, vi har inte direkt hunnit göra det. Vi var skitgrymma på att hitta julklappar för att nu är vi nästan helt klara och allt tog bara fyra timmar. Det är bara mamma kvar men vi vet redan vad vi ska ge till henne, så det känns lugnt.

Julmys.

Har haft en trevlig kväll med tjejerna. Vi bestämde oss för att julbaka lite, och det blev lussebullar. Det var inte direkt bara lussebullar vi bakade utan en hel del andra slags former. Man märkte verkligen vilka kreativa sidor vi har. Till lussebullarna blev det glögg också, riktigt mysigt. Vi tänkte baka pepparkaka också men det blev inte av, istället åt vi lite pepparkaksdeg som nästan är godare.

Nu ska jag nog gå och lägga mig, måste orka julhandla lite och tentaplugga imorgon. Orkar inte.

Ett litet barn på julafton.

Nu har jag äntligen beställt systemkameran, bestämde mig klockan två i natt. Man känner sig som ett litet barn på julafton just nu, längtar tills den kommer. Fast mitt bankkonto ser inte så fin ut just nu, men jag klarar mig.

Idag fick jag se våran brochyr som vi har tryckt, den blev faktiskt snygg. Vi kommer lätt bli godkända iallafall, det var det vi satsade på pallade inte lägga ner så mycket tid på den. Satt bara i mindre än en vecka med den så med tanke på det så blev den bra. Jag är iallafall nöjd.

Tentaperiod känns inte bra, vill inte. Har en tenta på lördag men jag tror inte att jag ska göra den för jag är redan godkänd i den kursen, den tentan är bara om man strävar efter ett hörgre betyg. Så nästa tenta är på onsdag, vet inte hur det kommer att gå. Jag har iallafall bestämt mig för att börja plugga imorgon.


Red Hot Chili Peppers.

Nu kan jag äntligen uppdatera bloggen, som alla redan vet så har det varit lite problem med det under i veckan. Iallafall nu till saken: Red Hot Chili Peppers-konserten.

Vi bestämde oss för att vara vid Globen och köa vid fyratiden för att konserten började halv åtta. När vi väl var där så var det redan ett hundratal fans som stod och köade i en väldigt lång kö. Vissa människor hade tydligen övernattat där eller nåt för att få en så bra ståplats som möjligt. Sen stod man där ute och frös i två och en halv timma och kön bara växte. När vi blev insläppta så sprang vi raka vägen fram till scenen och hann precis innan de spärrade av området längst fram. Sen var det bara att vänta.

Runt halv åtta-tiden kom förbandet upp på scen, kommer inte ihåg vad de heter just nu. De var sådär, inget jag skulle lyssna på direkt men det roliga var att John och Chad var med och lirade med dem. Nu blev man ännu mer peppad av att se dem. Vid nio-tiden kom dem, det man har väntat ett jävla bra tag på att få se. Vi lyckades stå nästan längst fram, men det var jävligt trångt och svettigt men helt klart värt det.

Konserten var bra, de körde de flesta låtar man ville att de skulle köra; både från den nya skivan och de gamla. Publiken var härlig, allt var extas! Men ändå är jag lite besviken på något sätt, känns som att de kunde har gjort konserten så mycket bättre. De gjorde sitt bara inget mer, jag förväntade mig mer. Allt som allt så är jag ändå nöjd, det var värt det.

Moneybrother.

Dagen har tillbringats med att vandra runt i Stockholms gator i en massa goa affärer. Roligast var att gå runt i en massa second hand affärer på Söder, vi kommer nog att åka dit och kolla imorgon också man vet aldrig vad man hittar. Jag hittade iallafall en go jacka för 200 kr. Sedan har jag äntligen köpt Damien Rice's skiva O, köpte också en go t-shirt som jag på något konstigt sätt slarvade bort. Det var rätt surt.

När vi hade gått runt lite på Söder så hörde vi plötsligt livemusik och det kom från en skivaffär. Det var massa folk där inne och man tyckte man kände igen han som sjöng.
"Är inte det han;
Moneybrother?"
"Jo, det är det"

Så vi klev in och lyssnade, det var mysigt och bra. Han var där och skulle signa den senaste skivan och det var tydligen första giget. Verkligen på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Trivsel.

Sitter just nu hemma hos Maria och chillar. Hon har det jättemysigt hemma hos sig och världens minsta hiss tror jag. Det är en sådan där gammaldags hiss som man ser i filmer, huset är ett typiskt hus man ser i typ Beck-filmer. Hon bor väldigt bra till, så vi har allt inom gångavstånd.

Igår förfestade vi hemma hos Maria tillsammans med hennes goa vänner Maya och Isso. Det var jättetrevligt. Jag blev väldigt imponerad över att hennes lilla vattenpipa var så grym, jag blev harmonisk flera gånger. Sedan runt elva-tiden bar kvällen av mot Chaplin's, det var helt okej där. Lite jobbigt folk bara, men annars funkade det.

Idag har vi inte hunnit göra så mycket för att vi vaknade vid två-tiden. Det hade redan hunnit bli mörkt igen innan vi hade gått ut. Så har inte hunnit se dagsljuset idag. Vi har iallafall varit och ätit på en jättegod Libanesisk restaurang. Nu är man jättemätt och trött igen.

Det är trivsel.

Hump De Bump.

Sitter just nu och peppar inför konerten med lite Red Hot Chili Peppers pumpandes ur högtalarna. Underbart. Men konserten är inte förrän på tisdag. Jag har haft världens tur med föreläsningarna och allt, alla föreläsningar blev inställda nästa vecka + att vi blev klara med labben. Nu slipper jag stressa på onsdag för att det enda vi har nästa vecka är en redovisning på torsdag. Skönt. Men inte så skönt efter resan, tenta den 16:e och 20:e december. Men nu ska jag inte tänka på det, ska bara har roligt och umgås med Maria som man inte har träffat på ett tag och syrran då. Allt som har med plugg att göra stannar i Jönköping.


Problem.

Idag har vi fortsatt jobba på vårat projekt och blev klara trodde vi och var skitnöjda. Men vi 23-tiden fick jag ett samtal från Zarohi, vi hade tydligen lagt upp allt fel i InDesign. Nu var vi tvugna att lägga om allt. Eftersom jag ska åka iväg imorgon så bestämde jag mig att testa pilla lite på designen och få det rätt. Jag fixade det på mindre en än timma, trodde att det skulle vara svårare. Nu får man hoppas att det blir bra på trycket och allt.

Jag ska som sagt åka imorgon, känns så bra för man orkar inte vara här i Jönköping. Konserten bara närmar sig. Nu har jag äntligen skaffat batteriladdare, kändes som att det var på tiden nu. Har inte använt kameran lika flitigt på grund av det, och det är inte bra. Man måste ju dokumentera allt.


jobb

Har haft det skitsoft på jobbet denna veckan, skönt. Men tydligen så har massa nya fått sparken, som tur är så har inte jag fått det. I skolan däremot har det inte varit lika soft. Det var längesen jag tillbringade så mycket tid i skolan, har knappt varit hemma denna veckan känns det som. Jobbiga labbar och projekt. Tur att det finns snälla studenter i skolan som hjälper en. Jag är väldigt tacksam.

Stockholm snart. Ska bli kul. Längtar.

Systemkamera.

Jag har nästan bestämt mig för att köpa en systemkamera. Men jag kommer att bli jävligt fattig. Fast det fanns ju en avbetalningsplan som lät rätt bra. Ångest. Jag vill ha. Fan vad jobbigt det är med pengar, det styr mitt liv känns det som. Men om jag ska köpa så blir det nog en Canon EOS 400D.

it's over.

Sitter i skolan och ska börja med projektet men han som har hela designen har inte dykt upp än, så det är lite surt att man har vaknat tidigt och kommit till skolan och inte gör ett skit. Hoppas han dyker upp snart.

Åååh kunde sovit till tolv eller nåt.

By the way, Rachel Bilson och Adam Brody är tydligen inte längre ett par för någon som är intresserad. Synd, tyckte de var gulliga ihop.

julbord.

Julbordet var helt okej. Man lärde känna sina arbetskamrater lite bättre, det var trevligt. Maten kunde faktiskt vara lite bättre men det var ätbart. Efter julbordet så blev det Harrys, första gången jag var där. Det var faktiskt helt okej. Större än vad jag trodde att det skulle vara. Annars var det väl som de flesta andra ställen.

Snart ska man jobba, orkar inte.

Sydamerika!

Gårdagen blev soft. Det blev inte direkt någon fest men gutt häng. Åt massa gott, vattenpipa, vin, poker och alias. Alias var skitkul, haha goa repliker.

-"Vad kallas invånarna i landet under Kanada?"
-"Sydamerika!!"

Vi passade även på att klippa Pias hår, det blev skitnice. Hon passar jättebra i den nya frisyren. Med vi så menar jag: mig själv, Farah, Sara och Hana. Vi klippte lite var på hennes frisyr. Vi är grymma, borde nog starta en salong med fyra frisörer som klipper en kund. Haha.

Idag har vi lirat match mot Tornado, vi vann. Det känns bra.

Snart ska vi på julbord med jobbet, ska bli gott. Första gången man kommer se alla i vanliga kläder, kul.

flitig.

Nu har jag och Zarik varit flitiga i nästan fyra timmar med att sammanställa vår fadderrapport. Det har gått rätt bra. Kommer nog att bli klara nästa gång vi sätter oss med det.

Snart kommer Pia då ska vi handla lite grejer inför kvällen. Hon måste ju handla för första gången på systemet också. Det kommer att bli en fullspäckad helg känns det som. Idag fest för Pia, imorgon match mot Tornado och firmafest senare på kvällen, på söndag jobb. Känner att jag kommer vara helt slut efter denna helg. Vi kanske ska klämma in lite second hand-shopping på lördag också om det går, den affären vi vill till är bara öppen på lördag och tisdag eller något sånt.

Sen har vi projektet då, hur ska det gå. Jag känner att jag har lite ångest nu efter att jag har snackat med Erik. Känner att jag kanske skulle ha bytt program iallafall, de gör massa roliga grejer som foto, film och massa sådant som jag vill syssla med. Lite avis är jag. Jaja, nu är det nästan onödigt att byta när man bara har 1,5 år kvar.

second hand.

Födelsedagslunchen blev på En Italienare och en Grek, jättegott. Åt som om jag inte har sett mat på år och blev riktigt mätt. Sedan vandrade vi lite i stan och kikade in i affärerna, men märkte att stan inte hade så mycket att erbjuda. Då kom vi plötsligt på att Erikshjälpen var öppen idag så vi tog genast bussen dit. Alla vi tre hittade rätt goa fynd. Tillsammans hittade vi tre par skor, tre jackor, en skjorta, en tröja, ett skärp och en väska och detta blev sammanlagt endast 370 kronor. Älskar second hand-shopping. Som avslutning på detta blev det god fruktårta som Farah hade köpt till Pia och te hemma hos oss, mysigt.

Nu har vi precis tittat på ett av de bästa One Tree Hill avsnitt och jag bara längtar tills nästa kommer.