Dagens låt.



"Joseph Arthur - In The Sun"



Léon The Professional.

image21Hana fyllde 20 år idag, och det firades med grym fjärilstårta och brownies hemma hos henne. Sedan gick vi till Max där Pia jobbar och beställde hennes specialare, för att bli ännu fetare. Gott var det iallafall, och det är inte ofta jag tycker att en hamburgare smakar något speciellt. Därefter åkte vi hem till mig och softade, och bestämde oss för att titta på en av tidernas bästa filmer; "Leon the professional", eftersom Pharah inte hade sett den än.

Filmen handlar om en flicka som heter Mathilda (Natalie Portman) vars familj blir dödad på grund av drogaffärer. Mathilda springer över till sin granne Leon för att själv inte bli dödad. Hon upptäcker att Leon (Jean Reno) är en hitman och ber han lära henne, för att hämnas på männen som dödade hennes familj.

Ni som inte har sett denna film, så rekommenderar jag den starkt.

Dagens låt.



"Joshua Radin - Closer"



Beautysleep.

Äntligen är tentaperioden över och man kan äntligen koppla av. Det var längesen jag fick så lite sömn som jag har fått denna helg. På tre dygn har jag kanske sammanlagt sovit 6 timmar eller nåt. Medan allt annat folk som satt i samma buss som mig i lördags var på väg ut och festa, så var jag på väg till skolan för att plugga. Det kändes inte kul. Jag tror vi var de enda människorna på skolan den kvällen, enda stället som var tänt var typ vårat grupprum. Vi fick faktiskt väldigt mycket gjort, och jag lärde mig mycket...så det var en bra natt iallafall. Efter att man hade gjort den sista tentan kände man sig som en zombie eller nåt, kände mig helt borta men ändå inte. Nu har jag äntligen fått min sömn och känner mig som en männniska igen.

Tre tentor avklarade på en vecka, får väl hoppas att man klarade nån av dem.

By the way, "So you think you can dance"-finalen har varit, och jag tycker verkligen att rätt person vann. Haha, det kändes som vi var där eller nåt, fan vad glada vi blev.

Way Out West 2007.

image16

Bilder från festivalen.

Riktigt jobbigt väder vaknade man till på lördagsmorgonen; ösregn. Kändes inte så bra inför festivalen, men det är väl sånt som ingår i festivaler nu för tiden. Men när vi började närma oss Göteborg märkte vi att det helt plötsligt började bli soligt, och när vi steg ur bilen framme vid hotellet så kände man hur kvavt det var i luften...kändes inte som Sverigeväder. Riktigt nice. Efter att ha checkat in begav vi oss till Slottsskogen, där festivalen ägde rum.

Under väntan på Regina Spektor tittade vi på Shout Out Louds och Devendra Banhart. En timma innan Reginas spelning gick vi till scenen där hon skulle spela och satte oss och väntade. Det var bra att vi gick dit så tidigt så vi hamnade ganska långt fram, det vra riktigt mycket publik. Klockan 17.40 kom hon ut på scenen. Så fort hon började sjunga var jag i harmoni kändes det som. Även att det regnade under hennes konsert så tänkte man inte på det, eftersom allt var så underbart magiskt. Det var bara hon, pianot, en pall som hon spelade med en trumpinne på och en gitarr. Denna konsert kommer jag att leva på länge.

Efter Regina var det dags för Erykah Badus konsert, anledningen till att jag ville gå på denna festival. Hon kom in på scen, lite försenad på grund av soundcheck. Men det spelade ingen roll så fort man såg henne, denna vackra gudinna. Det räcker med att bara titta på henne så blir man glad, för allt hon gör känns så underbart. Den första låten hon körde var tydligen från en av hennes tre kommande skivor, det längtar man till. Sedan kom låtar som appletree, bag lady, danger med flera. Konserten kändes lite kort tycker jag, men det var nog för att man ville ha mer...jag ville lyssna på henne hela kvällen. Men tyvärr måste ju andra artister uppträda också.

Juliette and The Licks tittade vi lite på också, galen tjej det där, men hon är grym. Sedan blev det lite Teddybear Sthlm, som var helt okej. Efter det kom det s.k. dragplåstret för kvällen kändes det som; Kanye West , men för migspelade det ingen roll, eftersom jag inte direkt är något fan av honom, och man hade ju redan sett Regina och Badu. Kanyes konsert var okej, han körde alla hans hits samt låtar som han har varit med och producerat, fick jag reda på nyss. Höjdpunkten på hans konsert var att Peter, Bjorn and John gästade hans spelning med låten "Young Folks" specialsamplad. Dessutom såg vi att Eryhah Badu stod backstage och diggade till musiken, så vi tittade nästan mer på henne under hans konsert.








När festivalen var slut så kände vi att vi inte hade någon ork i kroppen att klubba, så det blev raka vägen tillbaka till hotellet och sova. Ett mycket bra beslut kändes det verkligen som. Resultatet blev en mycket lyckad festival med bra klass på artister och mycket bra arrangemang.

wow.

image16

Imorgon blir det Way Out West. Anledningen till att man valde lördagen är på grund av Erykah Badu, annars har fredagen nästan grymmare artister. Jag såg henne för fyra år sedan i Stockholm, och kan lätt se henne igen. Valde bara en dag på grund av ekonomibrist, det går inte bra för mig på den fronten just nu. Andra intressanta artister jag vill se är Regina Spektor och Juliette and The Licks. Enda problemet är att just alla dessa tre artister spelar efter varandra på olika scener, så man får ju hoppas på att alla håller sitt schema. Men det är väldigt tveksamt. Hoppas vädret är bra imorgon bara, men det kommer nog att bli riktigt nice hur eller hur.



BBQ at Vättern pt.2.

Bilder.

Vädret håller sig fortfarande, men det sägs att det ska börja regna på onsdag. Igår passade vi på att tillbringa ännu en dag nere vid Vättern. Denna gång hade jag med mig musik och vattenpipa också, perfekt kväll.

Kvällen började tyvärr inte så perfekt, eftersom jag skulle ta med mig så mycket grejer så bestämde jag mig för att ta bilen dit. Det första jag får se när jag närmar mig bilen är; PUNKA på ena bakdäcket. Ingen rolig syn. Som tur var hade jag ett fint reservdäck i bagaget, så det var bara att ta och byta däcket. Tog bara tio minuter, så det var inte så farligt...men ändå, nu måste jag köpa ett nytt däck.

Till slut kom jag iallafall ned till Vättern. Lika trevligt och mysigt som förra gången, kan nog aldrig tröttna på det. Fast denna gång tog vi ett nattdopp också, det var faktiskt mitt första dopp denna sommaren. Det här måste nog ha varit det senaste doppet på årstiden någonsin för mig. Har aldrig väntat så länge in på året för att ta ett första dopp faktiskt. Men jag skyller på vädret. 

Nu måste jag fortsätta med pluggandet. Tentorna är redan nästa vecka, så man kan säga att ledigheten är över för min del. Dessutom har sommarkursen i linjär algebra börjat igen, efter ett litet uppehåll. Orkar inte, men måste.


VM-silver.

Sveriges U19-landslag i basket har tagit silver i VM!!!! Efter en final mot USA som är rätt så överlägsna. Detta är riktigt stort; lilla Sverige spelar en VM-final mot USA. Detta landslag har gjort så att Sverige har hamnat på basketkartan. Det känns riktigt bra, dessa tjejer är riktigt grymma. Desutom blev Frida Eldebrink från Södertälje utsedd till turneringens MVP (Most Valuable Player).

BBQ at Vättern.

Bilder från kvällen.

Eftersom vädret var helgrymt igår så bestämde vi oss för att grilla, lira basket och bara chilla vid Vättern. Det var riktigt mysigt med brasa och underbart folk. Alla skulle ta med sig det de vill grilla och allt själva, det slutade med att alla lyckades ta med sig likadana grejer och glömma exakt likadana grejer. Som tur var hade inte Bubba och Miki åkt hemifrån än, så de lyckades iallafall få med sig lite som vi andra hade glömt. Men i slutändan hade vi ändå glömt skedar till chokladbananerna, så vi fick tillverka egna av muggar eller käka med pinnar. Det funkade, förutom att när jag kom hem märkte jag att jag hade choklad och banan överallt på mina kläder. Förutom Bubba och Miki så var det; jag, Pharah, Diana, Natalia och Mustafa.

Runt tolv-tiden åkte Bubba, Miki, Pharah och Mustafa hem, medan vi tre fortsatte till en annan brasa. Där chillade vi med Issa, Moses och några andra tjejer. Kändes som man var på förfest och sedan fest, bara att vi inte direkt var på partymode. Men det var mysigt där med. Vi hade bara lite skumma ved från konstiga träd. Weird.

vietnamese evening.

Bilder från kvällen.

Igår hade vi en trevlig vietnamesisk middag/fest. Rätten som vi åt heter gỏi cuốn. Det är vietnamesiska spring rolls (eller summer rolls som de också kallas). De innehåller kött, räkor och massa grönsaker som; isbergssallad, söt basilika, böngroddar och gurka, som man rullar i rispapper. Sedan till den viktigaste ingrediensen FISKSÅSEN som man doppar själva rullen i. Det är den som gör allt, tycker jag.

Jag är inte vietnames utan kines, men mina föräldrar så som många andra kineser bodde i Vietnam innan de kom till Sverige, därför kan de mycket av den vietnamesiska och kinesiska matkulturen. Det är jag riktigt glad över, för jag älskar båda dessa matkulturer.

Efter att de flesta (de som tyckte om maten) blivit mätta så blev det vattenpipa, öl, vin och Dianas grymma drinkar som innhöll allt från piggelinglass(bokstavligen en glass) , frukter till en kokosgrej vi köpter i en asiatisk affär. Sedan drog vi vidare till Bongo Bar, denna kväll var det Big Bongo som var lite av en besvikelse. Det brukar annars vara skitgrymt, men denna gång spelade de inte ens bra reggae. Så kan det vara, men annars var kvällen riktigt nice!

dagens låt.


"Sean Kingston - Beautiful Girls"

En härlig sommarlåt! Killen är bara 17 år, alltså född 90. Trodde inte det först, men sen när man såg musikvideon såg man att han var rätt ung. Haha, känns som alla nya artister är så små nu för tiden.