Way Out West 2007.

image16

Bilder från festivalen.

Riktigt jobbigt väder vaknade man till på lördagsmorgonen; ösregn. Kändes inte så bra inför festivalen, men det är väl sånt som ingår i festivaler nu för tiden. Men när vi började närma oss Göteborg märkte vi att det helt plötsligt började bli soligt, och när vi steg ur bilen framme vid hotellet så kände man hur kvavt det var i luften...kändes inte som Sverigeväder. Riktigt nice. Efter att ha checkat in begav vi oss till Slottsskogen, där festivalen ägde rum.

Under väntan på Regina Spektor tittade vi på Shout Out Louds och Devendra Banhart. En timma innan Reginas spelning gick vi till scenen där hon skulle spela och satte oss och väntade. Det var bra att vi gick dit så tidigt så vi hamnade ganska långt fram, det vra riktigt mycket publik. Klockan 17.40 kom hon ut på scenen. Så fort hon började sjunga var jag i harmoni kändes det som. Även att det regnade under hennes konsert så tänkte man inte på det, eftersom allt var så underbart magiskt. Det var bara hon, pianot, en pall som hon spelade med en trumpinne på och en gitarr. Denna konsert kommer jag att leva på länge.

Efter Regina var det dags för Erykah Badus konsert, anledningen till att jag ville gå på denna festival. Hon kom in på scen, lite försenad på grund av soundcheck. Men det spelade ingen roll så fort man såg henne, denna vackra gudinna. Det räcker med att bara titta på henne så blir man glad, för allt hon gör känns så underbart. Den första låten hon körde var tydligen från en av hennes tre kommande skivor, det längtar man till. Sedan kom låtar som appletree, bag lady, danger med flera. Konserten kändes lite kort tycker jag, men det var nog för att man ville ha mer...jag ville lyssna på henne hela kvällen. Men tyvärr måste ju andra artister uppträda också.

Juliette and The Licks tittade vi lite på också, galen tjej det där, men hon är grym. Sedan blev det lite Teddybear Sthlm, som var helt okej. Efter det kom det s.k. dragplåstret för kvällen kändes det som; Kanye West , men för migspelade det ingen roll, eftersom jag inte direkt är något fan av honom, och man hade ju redan sett Regina och Badu. Kanyes konsert var okej, han körde alla hans hits samt låtar som han har varit med och producerat, fick jag reda på nyss. Höjdpunkten på hans konsert var att Peter, Bjorn and John gästade hans spelning med låten "Young Folks" specialsamplad. Dessutom såg vi att Eryhah Badu stod backstage och diggade till musiken, så vi tittade nästan mer på henne under hans konsert.








När festivalen var slut så kände vi att vi inte hade någon ork i kroppen att klubba, så det blev raka vägen tillbaka till hotellet och sova. Ett mycket bra beslut kändes det verkligen som. Resultatet blev en mycket lyckad festival med bra klass på artister och mycket bra arrangemang.

Kommentarer
Postat av: Linda

shit vad niice! :)

Postat av: carina

Fan vad nice det var.=)

2007-08-13 @ 18:33:24
URL: http://carinado.blogg.se
Postat av: Lena

Shiit vilket grymt hår Erykah Badu har!

2007-08-15 @ 12:55:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback