trevlig överraskning.

Eftersom jag är te-ambassadör så lovade lipton att man skulle få lite gratis te. Idag kom det fyra paket te hem till mig, vilket var väldigt uppskattat, dessutom två smaker som jag inte har testat. Våran te-samling börjar växa, måste bara skaffa nåt ställ att ha all te på.

Nu ska jag mysa med en kopp te.

Accidentally in Love.



Min kusin Vincent och hans flickvän Annie från Kanada har huvudrollen i den här kortfilmen. Cute.

dagens låt.


"Erykah Badu - Next Lifetime"

Men orka!

Riskera 1 års fängelse för att ha sprutat vatten i Fredrik Reinfeldts ansikte. Orka rättegång, det finns viktigare saker här i världen.

I need sleep.

Muntan är äntligen avklarad. Vet inte alls hur det gick, hoppas på det bästa men jag är väldigt tveksam.

Vårat framtidsprojekt har satt igång på allvar nu, det känns bra. Vi fick dessutom väldigt mycket gjort idag.

Snart måste jag gå och lägga mig, har varit vaken sedan 04.00. Kommer sova så bra!

Det finns hopp för hiphopen.

På senaste tiden kan man inte direkt säga att hiphop har varit det jag lyssnat på. Från att nästan enbart lyssnat på det till knappt någonting alls, tills igår då jag fick höra Bone Thugs-N-Harmony's senaste skiva Strength and Loyalty. Jag rekommenderar den skivan starkt. Det var längesen jag hörde något bra, allt låter nästan likadant nu för tiden.

Isabella.

Såg nyss Hong Kong-producerade filmen Isabella som genast blev en av mina favoritfilmer. Den fångade mig redan från första scenen ända till sluttexterna kom. Filmen handlar om när polisen Shing helt plötsligt får reda på att en tjej han har raggat på visar sig vara hans dotter, och hur deras liv och relation till varandra utvecklas. Isabella Leong och Chapman To spelar sina roller övertygande bra. Denna film utspelas i Macau under den sista tiden innan Macau blir kinesiskt igen efter att ha tillhört och styrts av Portugal under en väldigt lång tid.

Grattis till 2:a-platsen.

Fick nyss reda på att syrran kom tvåa i basketfestivalen med sitt lag i 89-klassen. Jag känner mig jättestolt över mina "ex-spelare" och resten av OBBK-tjejerna. Synd att man inte kunde vara där och titta på finalen, hade velat se den. Men jag var där i fredags istället, fast hann bara se brorsan spela. Det gick inte lika bra för dem, men med tanke på att de spelade i 90-klassen med ett lag bestående av endast en 90-spelare och resten 91,92 och 93, tycker jag att de matchade upp motståndet bra. Brorsan var grym tycker jag, stolt över han med.

Vi hann inte åka förbi någon tatueringsstudio på grund av tidsbrist och en massa vilsekörande. Det får bli en annan gång, då vi endast besöker studios. Tycker inte om vägbeskrivningarna från eniro och hitta.se, jag lyckas alltid köra vilse. De beskriver småvägar istället för att bara enkelt beskriva åt vilka skyltar man ska följa. Till slut blev det att man frågade folk, då hittade man på en gång. Men annars var göteborgsresan en mysig dag med Pia, Bubba, Miki och Farah. Enda problemet var att det kändes som den stämningen jag letade efter under basketfestivalen saknades, helskumt. Fast det kan ha berott på vädret och att vi bara var där en dag.

Saknar fortfarande den tiden då basketen kändes som hela mitt liv. But it's over now.

dagens låt.

"Frente! - Accidentally Kelly Street"

Upptäckte denna låt genom filmen Blue Gate Crossing som är en taiwanesisk film. Låten är hur skön som helst och passar verkligen till denna söta oskyldiga feelgood-film.

basketfestivalen.

Imorgon blir det en liten roadtrip till Göteborg där det är basketfestival just nu. Brorsan och syrran är där och lirar med OBBK, så vi ska titta på deras matcher...om man nu kommer att hitta till hallarna. Det är inte ofta jag brukar åka bil dit, är mer van vid att åka spårvagn faktiskt. Jag vill också delta i basketfestivalen, saknar verkligen den tiden. Basketfestivalen är verkligen det de flesta basketspelare längtar till under hela säsongen, det är en så perfekt avslutning. Nu är man för gammal, it sucks!

Vi ska dessutom spana in några tatueringsstudios när vi ändå är där, hoppas de har öppet bara.

Mandopop

Mandarin Pop som det står för är den enda musiken som kommer ur mina högtalare just nu. Största anledningen till att jag lyssnar på det är för att jag vill försöka förstå mandarin. Lite framsteg har jag faktiskt gjort, jag kan urskilja ett antal ord och tecken från texterna. Men det är fortfarande väldigt svårt. Artister som jag har fastnat för inom denna genre är självklart Jay Chou, sedan har vi Rainie Yang.

Det känns som att jag borde lägga dessa kinesiskastudierna lite åt sidan nu och börja koncentrera mig på tentan om mindre än två veckor, eller muntan som det heter eftersom vi ska ha en muntlig tentamen. Ååh, orkar inte!

dagens låt.

"Common ft. Will.I.Am - A Dream"

bestämt.

Nu är det bestämt, det blir Way Out West-festivalen i Göteborg. Fick nyss reda på att Regina Spector ska komma dit, henne har jag velat se. Det är nästan bara grymma artister som dyker upp på den festivalen känns det som, för alla känns värt att se och lyssna på. Men den största anledningen till att det blir den festivalen är på grund av Erykah Badu, i och för sig har man redan sett henne en gång innan men hon är helt klart värd att se fler gånger.

finally.

Vi är äntligen klara med projektarbetet i programmering. Programmet blev faktiskt helt okej med tanke på att ingen av oss i gruppen knappt kan programmera. Nu får man bara hoppas på att läraren tycker om det, bara vi får en trea så är jag nöjd. Orka jobba mer än nödvändigt.

Farah och jag var på Science Park och gjorde ett litet ärende idag; nu börjar det hända grejer!

diffust.

Hur lyckas man?


Kinesiska: Mandarin.

Jag MÅSTE lära mig mandarin har jag kommit fram till. Vill så gärna kunna det språket. Skall göra allt för att lära mig det, jag har en känsla av att jag kommer ha mycket stor användning av det språket i framtiden. Just nu kan jag bara teochew och förstå kantonesiska, det vore ju bra om jag kunde det största språket i Kina också.

Har laddat ner ett program som kanske lär mig lite, sen är det bara att fråga mamma varje gång jag åker hem. Hon kan många av de kinesiska språken.

Hoppas jag har tålamodet bara. Det måste jag ha. Jag kan ju redan grammatiken.

teochew people.

Denna långa helg tillbringades i Oskarshamn hos familjen, vilket var underbart. Mamma berättade om livet i Vietnam, vårat ursprung och en massa annat. Skäms lite faktiskt att jag inte visste mer om mina föräldrar och mina rötter. Men nu vet jag mycket och det var MYCKET intressant, bland de bästa historierna jag har hört.

Vi är alltså
teochew och kommer från Chaozhou som ligger i Guangdong, Kina. Jag har ju självklart vetat hela tiden att vi är teochew men inte exakt vart vi kommer ifrån. För att jag har inte vetat hur det stavas med bokstäver, bara hur man säger det på vårat språk och då är det inte så lätt att hitta fakta. Mamma kan bara det på kinesiska, som tur var kom jag på att man kunde hitta fakta på wikipedia som står med kinesiska tecken. Nu vet jag.