Det kinesiska skriftspråket.

Nu har jag haft mitt föredrag. Det gick faktiskt väldigt bra, jag är rätt nöjd iallafall. Jag snackade om det kinesiska skriftspråket. Fick den idén när jag var hemma i Oskarshamn, vilket var bra eftersom jag kunde fråga mamma mycket om det. Nu har jag fått sådan stor lust att vilja lära mig skriva och läsa tecken. Det känns faktiskt inte som att det är så svårt som man tror. Det räcker med att man kan de 2000 vanligaste tecknerna för att kunna läsa en bok eller tidning, och sammanlagt finns det mellan 50-80000 tecken. Vilken vacker konst det är egentligen; att kunna skriva tecken. Ska försöka lära mig.

Diggbar.

Chillat med the asians idag, det var trevligt. Åt massa choklad gjorde vi också, choklad funkar alltid. Vid fyra-tiden begav vi oss till Kennys kalas. Kalaset innehöll god mat, tårta och trevligt umgänge med släkten. Blir så imponerad av Kenny varje gång jag träffar honom, killen är bara tre år men jävligt smart. Han kan hela alfabetet och lite matte. Han hade tittat på det där stallet med Jesus födelse och det och sagt " Det är så mycket kärlek". Haha, han är diggbar.

Har äntligen kommit på vad jag ska redovisa om på måndag, hoppas det blir bra. Det var nog bra att jag åkte till Oskarshamn iallafall, annars kanske jag inte skulle ha kommit på detta. Nu ska jag fortsätta med pluggandet.


dagens låt.

"Teriyaki Boyz - Tokyo Drift (Fast & Furious)"

Så jävla skön låt. Blir hype när man hör den.

Presenterna.

Pia och jag var inne i stan idag och köpte presenter till Kenny som vi var skitnöjda över. Vad gjorde vi när vi hade åkt halvvägs till Oskarshamn? Jo, vi kom på att Kennys presenter hänger hemma i hallen i Jönköping, hade sådan lust att vända tillbaka men vi hade ju kommit så långt. Nu kommer han att få presenterna i efterhand vilket inte är lika roligt. Ååååh så typiskt.

Tränade iallafall med OBBK idag. Det var riktigt roligt, längesen man fick en riktig basketträning där man både tränar teknik och taktik. Sånt som vi inte gör längre utan vi bara lirar på träningarna och blir aldrig bättre. Det var också roligt att träffa alla goa människor och se hur duktiga alla har blivit.

Fick reda på att vi ska hålla föredrag på max fem minuter nu på måndag om vad vi vill. Kunde man inte fått reda på det lite tidigare så att man kunde förbereda sig lite tidigare och komma på vad man ska prata om. Nu är hela min softa helg i Oskarshamn ganska förstörd eftersom jag måste tänka på skolan. Meningen med att man åker hit är ju för att koppla av från skolan. Någon som kan komma på något roligt man kan prata om? Kom gärna med förslag.

dagens låt.

"Rufus Wainwright - Cigarettes and chocolate milk"

Är du vaken?

"Hallå, är du vaken?"
Vaknade till av min lärares röst på sista föreläsningen idag. Typiskt att man ska somna på en föreläsning då man sitter längst fram i klassrummet. Varför är det så svårt att hålla sig vaken på en föreläsning, även att det är intressant så lyckas föreläsaren göra så att man somna på något sätt.

Snart ska man till jobbet och slita i fyra timmar.

Storm. Läskigt.

oskarshamn i helgen.

Längesen man var hemma i Oskarshamn, saknar mamma, brorsan och syrran. I helgen blir det att man åker hem dit, det ska bli trevligt att träffa den goa släkten för att våran lilla kusin fyller år. Måste träffa asiangänget också om alla har tid!

obbkSaknar att lira basket i OBBK, och själva klubbkänslan. Där fick man träningstider och coach, vilket inte finns i Bankeryd. Man behövde inte heller sälja en massa skit. Man får inget för pengarna helt enkelt. Blir fan rånad av denna klubb, men vad gör man när man älskar sporten basket.


"They said playing basketball would kill me. Well, not playing basketball was killing me. "

 Magic Johnson

Ärenden.

Idag har man fixat massa ärenden. Kopierat massa papper för ansökan om bostadsbidrag, hämtat ut min första lön, köpt en massa pocketböcker. Det sista kanske inte låter som min grej direkt, men det var billigt och jag måste läsa på ingenjörsmetodiken så då passade man på. Kollade efter födelsedagspresent till Kenny också, våran kusin som ska fylla tre år. Han har önskat sig Nalle Puh-böcker, men det känns som andra kanske ha gett han sådana böcker...så vi funderar på en bok med massa klassiska sagor.

Testade den nya restaurangen Chili Thai, den var bra. De hade en bra lunchbuffé för att vara här i Sverige, det ingick 8 rätter, dricka, bra salladsbuffé, bra fruktbuffé med glass och fika. Men det bästa av allt var faktiskt inredningen, den var grym. Ser verkligen inte ut som det var innan, det har varit en pizzeria där. Det var faktiskt en av de bästa pizzeriorna här i Jönköping; Orient House enligt mig iallafall, synd att den lades ner.

Läser just nu Beijing Doll.

dagens låt.

"VonRay - Inside Out"

låtlek.

En rolig lek med låtar, vissa passa in bra andra är helt skumma.

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.


NO CHEATING!

Will it be ok?
There For You

How are you feeling today?
Det Var Han/Fienden Log

How do your friends see you?
Pictures

Will you get married?
Come On

What is your best friend's theme song?
Twisted Logic

What is the story of your life?
Rock The Casbah

What was high school like?
Janie Jones

How can you get ahead in life?
Vetande

What is the best thing about your friends?
The Best Things In Life Are Free

What is tonight going to be like?
Kissing The Lipless

What is in store for the remainder of this weekend?
Remain

What song describes you?
Buffalo Soldier

To describe your grandparents?
Spanish Harlem

How is your life going?
Torture Me

What song will they play at your funeral?
Fingertips

How does the world see you?
Tainted Love

Will you have a happy life?
Gimme A Sign

What do your friends really think of you?
Pain Killer

Do people secretly lust after you?
P.S (I'm Still Not Over You)

How can I make myself happy?
Oh My Sweet Carolina

What should you do with your life?
Overdrive

Will you ever have children?
Especially In Michigan
 


dagens låt.

"Alex Murdoch - Orange Sky"


Eid mubarak.

Det är Eid idag som är en muslimsk högtid.

Började med en ny kurs idag; operativsystem, får se hur det kommer gå. Kom hem från skolan vid 12-tiden. Blev bjuden hem till Farah på tacos, det var gott! Lekte sedan med Anas, Farahs brorson...världens sötaste unge. Han är bara 6 månader. Sedan skulle vi testa på att träna basket med högskolan, men ingen var där när vi kom så det blev att man slösade bort en timma av sitt liv. Tiden är faktiskt dyrbar. Det blev till slut att man softade framför TV'n resten av kvällen.

Slapp helg.

Lördagen blev en heldag med basket. Tittade på brorsans basketmatch, jätteroligt att träffa honom och Carina. Sedan åkte vi och tittade på Sandas killar och tjejer. Det var längesen man kollade på bra basket, blev riktigt imponerad av en guard i killarnas lag. Han var grym, blir peppad när man ser på bra basketspelare.

Hängde hos Younas senare med Farah och Pia. Vi tittade på film, rökte vattenpipa, käkade brownies och kokostoppar, det var trevligt.

Idag har vi slappat rätt mycket. Farah lagade en god böngryta som vi åt med libabröd och grekisk sallad, jättegott. Vi bjöd över Sara och Hana så att de skulle joina oss med maten. Det var trevligt, längesen vi hängde.

Det har varit en bra och slapp helg, vilket behövdes efter tentaveckan.

Skit.

Idag

Tentan. Skit.
Matchen. Skit.
Humöret. Skit.

Enda positiva är att mina syskon Willy och Carina kommer hit imorgon. Willy har match mot Bankeryd, ska bli roligt att se...länge sen jag såg honom lira.

Hoppas på en bättre dag imorgon.

dagens låt.

"Amos Lee - Arms of a woman"

Underbart vacker låt.

Farah i A-Sexan.

farah_asexan

Idag kom A-Sexan ut, det är
A6 här i Jönköpings kundtidning som kommer ut fem gånger om året. Farah fick vara modell för höstens nummer. Bilderna blev jättebra tycker jag.

nya basketskor.

Kom hem från träningen nyss som var helt okej. Vi måste dela träningstid med herrlaget varje onsdag, det funkade bra. Underbart när vi kom hem; Farah och Younas hade varit hemma hos oss under tiden vi var på träning, och de hade beställt hem kycklingsallad och kebabrulle som de lämnade kvar. Hungriga som vi var slängde vi i oss allt på fem minuter kändes det som. Det var gott!

Känner behov av ett par nya basketskor snart. Mina som jag har nu börjar tappa grepp och det är rätt jobbigt, känns som att man är på is när man lirar. Jag har hittat två par på
Eastbay.com, men har ångest över vilka jag ska beställa. Båda är Jordans, har aldrig haft ett par Jordanskor innan. Undra om de är bra? Men det borde de vara.


Thank You For Smoking.

Thank you for smokingSåg den filmen igår. Den var bra, värt att se.

Det är en satirfilm som driver med tobakindustrin. Nick Naylor som spelas av Aaron Eckhart är lobbyist för tobakindustrin. Hans jobb är att förbättra cigarettens image och göra den cool igen. Eckhart var perfekt för den rollen tycker jag. Bra repliker i hela filmen och castingen var perfekt. En rolig och smart film!

fan så kuggad.

Känns som att jag kuggade som fan på tentan. Efter 30 minuter kände man att man ville gå därifrån, men var tvungen att vänta en timma. Jag kunde inget kändes det som, inget av det jag kände mig säker på kom på tentan. Blir glad om jag lyckas skrapa ihop nån poäng överhuvudtaget.

Man kan inte slappna av även att man har gjort klart en tenta för nu väntar en ny tenta på fredag. Hoppas det går bättre med den. Får börja plugga på den snart, men pallar inte...inte än iallafall.


dagens låt.

damienrice_o"Damien Rice - The Blowers Daughter"

Mannen är ett geni. Hela skivan O är underbar.
I november kommer hans andra album 9, längtar!


plugg plugg plugg, orka!

Plugg hela dagen men ändå känns det som jag inte kan få in nåt i skallen, that sucks!

Var på träning nyss. Fick reda på att de kommer ta bort våran onsdagsträning, men vi skulle dit på onsdag iallafall. Hoppas vi får behålla den annars kommer jag bara att ha EN träning i veckan, hur ska det gå?


dagens låt.

"Corinne Bailey Rae - Put Your Records On"

trivsel.

Vi vann basketmatchen igår. Det var inte direkt en överbra match men vi vann iallafall.

Festen blev faktiskt bra igår. Det kom lagom mycket folk och alla var softa. Det var trivsel helt enkelt. Ingen Securitas kom denna gång, så det var skönt. Måste ha fler sådana här kvällar då man bara umgås, dricker bärs, vin och röker vattenpipa. Perfekt!


bail på longboard.

Följde Farah hem igår natt, och då passade Pia och jag på att åka lite på våra longboards eftersom man knappt har tid på dagen. Eftersom jag är nybörjare så har jag inte blivit så bra på att svänga och allt än. Gled ner för en lagom brant backe för mig iallafall, sen var det lite nerförsbacke hela vägen fram till bilvägen. Farten ökade hela tiden, så jag var tvungen att hoppa av på något sätt. Det blev att jag slängdes framför longboarden och gled fram längs den goa asfalten. Men som tur var blev det inga skador, bara jättelite skrapsår. Tur att jag hade handskar på mig, vi har ju basketmatch senare idag. Nu har jag gjort min första bail på longboarden, den skulle väl komma förr eller senare.

Fest ikväll, känns som man måste orka för att det är hemma hos oss.


dagens låt.

Har bestämt mig för att börja med att lägga in dagens låt. Det gäller att jag kommer ihåg att göra det med.

Dagens låt är iallafall: "Roots Circus - If You Love Somebody"

Smallville snart.

Shit, jag har aldrig varit så här duktig på att plugga tror jag. Jag har suttit här i två nästan tre timmar nu. Måste bara få in nåt i skallen bara, that's the hardest part.

Har det senaste Smallville avsnittet som vi ska titta på sen, har längtat en hel vecka. Väntar på att Pia ska komma hem från jobbet bara.

Imorgon är det match, undrar hur det ska gå. Vi måste bara spela som ett lag, om vi gör det så kommer vi att vara rätt farliga för många lag i serien tror jag. Det kvittar nästan hur bra spelare man har bara man fungerar som ett lag så räcker det, just nu känns det som att vi bara har bra basketspelare. Men det är inte så konstigt med tanke på att vi knappt har några träningar. Jag har aldrig tränat så här lite under hela mitt basketliv.

Längtar tills denna tentaperiod är över. Känns som man aldrig har tid att åka hem till Oskarshamn.

Fredag den 13:e, ska man tro på sånt? haha.

Bygga dator.

Byggde en dator idag på labben, första labben som har varit lätt i denna kursen. Vi håller fortfarande på med vårat spel, men det känns faktiskt som att vi börjar komma någonstans med lite hjälp då. Fast nu orkar vi inte pilla mer, ska nog dra hem snart. Får fortsätta med att tentaplugga när jag kommer hem, känns inte så kul.




blå tumme.

Kom hem från träningen för ett tag sen. Vi tränade på zonpress, gick väl sådär kunde ha gått bättre. Men vi är iallafall tvungna att sälja Sverigelotten. Känns som att ingen kommer att köpa ändå, vi är ju inte gulliga småflickor längre som kan springa runt på stan och sälja till alla vuxna. Man är ju själv "vuxen". Det blev att jag och Pia satte oss vid köksbordet och skrapade 18 lotter tillsammans. Nu har man en blå tumme. Vi vann iallafall 275 kronor tillsammans, så det blir inte så dyrt för oss ändå.

Tydligen så har vi bestämt lagfest hemma hos oss på lördag efter matchen. Eller lagfest tillsammans med herrlaget blir det. Kan bli helt okej. Måste egentligen plugga, men får väl ta en paus från det. Kan väl inte skada, hoppas jag.

"Mr Gillis Reggaepropaganda" låter fint i mina öron.


känner mig duktig.

Nu har jag äntligen börjat med tentapluggandet. Jag och David satte oss i ett grupprum i skolan och kollade igenom gamla tentor och så. Gick väl helt okej, vet iallafall ungefär vad jag ska plugga på nu. Det känns inte helt omöjligt faktiskt.

Var tvungen att lämna in bilen igen, dörren gick fortfarande inte att öppna. Pallar inte mer. Måste vakna tidigt varje morgon för att antingen lämna in den eller hämta den. Vill sova.

Kollade på "The Fast and The Furious: Tokyo Drift" nyss. Den var helt okej. Har blivit helt bilfascinerad på sista tiden. Nyligen så kollade jag på "Initial D" också. Bara massa filmer om drifting.

4000 kr fattigare.

Hämtade bilen nyss som har varit på lagning. Det var inte roligt, 4000 kr fattigare blev jag efter det besöket. Men vad gör man, måste ju ha bilen. Tänk vad mycket annat man kunde ha gjort för de pengarna.

Skolan suger. Vi har fortfarande inte fixat projektet, men hoppas på att den ska bli fixad på nåt sätt. Har bestämt mig för att börja plugga på tentorna imorgon, hoppas jag har disciplinen till det bara. Det jobbigaste med att plugga är att börja plugga, sen när man väl har börjat så är det inte så farligt. Men tanken på att man ska sitta där i några timmar och läsa en massa är väldigt jobbig.

Labb snart, ångest. Hoppas det går snabbt. Pallar inte detta.

jobbigt tidig morgon.

Var tvungen att vakna 06.30 idag för att lämna in bilen på verkstaden. Riktigt jobbigt att ta sig upp när man egentligen börjar 10.00. Men det gick bra iallafall, fick ta bussen hem sen och sova en extra timma. Sitter just nu och väntar på att nästa buss till skolan ska komma. Vi kommer att ha mycket jobb att göra idag känns det som. Orkar inte, men måste.

Ser ut att bli fint väder idag, solen lyser in och allt. Men man vet aldrig, det brukar inte hålla.


allt är så schemalagt.

Slösade bort hela lördagen med att sitta i sekretariat på två basketmatcher som var skittråkiga. Sedan blev det häng hemma hos oss, var väl lagom kul.

Idag var det en typisk söndag här i Sverige, man satt hemma och tog det lugnt och har ångest över att det snart är måndag. Alla veckor är likadana; måndag till fredag är det jobb och skola, fredag och lördag festdagar, söndag återhämtningsdag. Och så är allt stängt på söndagar också så den är ju som gjord för att man ska stanna hemma. Pallar inte detta mönster. Vill kunna gå ut klockan två på natten på en söndag och se en människa ute eller kunna hitta någon affär förutom en bensinmack som är öppen.

smallvilleSå denna typiska söndagen tillbringade jag med min syrra och Farah. Vi tog igen alla tv-serier som vi har missat
under veckan, och det är en del eftersom vi råkar följa One Tree Hill, Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Top Model Cycle 7 + Smallville och Prison Break som jag och syrran följer. Eller det är iallafall de serierna som sänds just nu. Känner mig som en äkta serienörd.




Smallville, bästa serien just nu




vattenpipa och bärs.

Idag har det varit en lagom soft dag. Syrran och jag drog till A6 och kollade om det fanns något gutt att, men det fanns det inte. Finns verkligen ingen bra shopping i Jönköping, det suger. Saknar verkligen shoppingen från Hong Kong, måste åka dit snart igen.

Våran kusin David har kommit hit från Oskarshamn med våran bil som han har fixat. Hängde med Bubba och Miki senare. Softade i vårat kök med vattenpipa och bärs. Underbart. Lagom soft fredag.

Kollade på en kinesisk komedifilm nyss. Helt okej var den.

orkar inte mer.

Sitter i skolan och labbar, eller har gett upp nu. Kan inget om asm-kod och vill inte kunna nåt om det heller. Jag pluggar mediateknik, men får tyvärr inte göra det man vill här. Vi ska programmera nåt jävla spel. Åååh pallar inte. Läraren är inte till speciellt stor hjälp heller. Varför kan inte alla lärare på högskolan få en pedagogisk utbilning?

Nu ska jag förbereda mig för att gå hem, pallar inte skolan. Tentaångesten börjar komma nu.



back in the days.

Shit vad dyrt det är med bil. bilen klarade inte besiktningen, surt. Nu blir det några tusen för att laga den annars blir det körförbud.

Känns som jag ser nya Oskarshamnare varje dag här i Jönköping, snart bor alla från Oskarshamn här så det känns inte direkt som man har flyttat. Världen är verkligen liten; det verkar som att alla känner alla på något konstigt sätt.

Skolan fortfarande lika mycket att göra. Snart ska jag till jobbet och sortera paket i fyra timmar, inte speciellt roligt men vad gör man. Saknar ibland den gamla goda tiden när man var liten och slapp tänka på allt. Man tänkte helt enkelt inte utan bara levde och var glad. Det fanns inga konsekvenser, bekymmer eller nåt.


"back in the day when things were cool"
Erykah Badu

an honest mistake.

Träningen var helt okej idag. Vi har fått en ny insidespelare, hoppas hon stannar för vi behöver en bra insidespelare som kan ta returer och lägga i bollarna i korgen. Planerade in en lagfest någon av de närmaste helgerna också, kan bli kul.

Varför kan vissa människor inte bara erkänna när de har gjort ett misstag, istället börjar de bortförklara sig och helt plötsligt är det synd om dem. Fattar inte. Det värsta är att det är vuxna människor också. Ärlighet varar längst.

Måste ta tag i mitt liv nu, iallafall när det gäller skolan. Måste ringa vårat fadderföretag och bestämma möte med dem, fixa massa labbar som vi ligger efter med och kanske börja tentaplugga. Jobbigt.

Varför kan det inte vara fint väder när jag är ledig och har tid? Vill ju åka longboard.


disciplin.

Varför är det så svårt att sätta sig ner och plugga. Idag är jag ledig, har hela dagen på mig att bara ta igen allt man ligger efter i skolan. Varför ska det vara så svårt. Tiden är verkligen dyrbar och ändå slösar jag bort den. It sucks!

Ska väl försöka sätta mig ner och plugga lite, om det går.

CBR
 Förresten Corinne Bailey Rae, hela hennes album på repeat just nu. Underbar.

första.

nybörjare. men det ska nog gå bra. har aldrig orkat skaffa en blogg innan, men kände helt plötsligt att det kunde vara ganska roligt med en.

börjar skolan 15.00. skönt med sovmorgon.

jag och pia har äntligen fått våra longboards. var ute och gled lite igår. vilken underbar känsla. love it!

one love.