Oskarshamn = Sveriges svar på Springfield.

Det roligaste jag läst på länge, därför att man själv kommer från Oskarshamn a.k.a Springfield numera. Riktigt komiskt. Hahahaha.

Läs mer här.

kidnappad.

Lördagen var en riktig sjuk och underbar dag. Planerna var att först förfesta lite hemma hos Bubba och Miki och sedan fortsätta festa hemma hos Diana. När vi kom så var det bara tre som hade dykt upp, men Diana försäkrade om att det skulle komma fler. Efter ungefär en timma så gick Pia och Diana ut och skulle möta upp två av hennes killkompisar, sa de.

Istället kommer det in två maskerade män och rövar bort mig. Jag fattar ingenting och försöker dra av de maskarna samtidigt som de bar mig. Sedan slänger de in mig i en skum röd liten bil och där inne sitter Farah!!! som också hade blivit kidnappad av dessa tre män. Jag blev så förvånad av att se Farah eftersom hon skulle på ett bröllop den dagen. De hade tydligen kidnappat henne från bröllopet; det hade jag velat se. Men när jag såg Farah började jag ana vilka som låg bakom detta dåd. Efter en galen bilfärd så var vi framme i Råslätt. Där såg jag verkligen vilka som var kidnapparna; Younas, Issa och Semak. Väl uppe i Younas lägenhet så var alla där. Tydligen visste nästan alla om vad som pågick, till och med min lillebror visste om det. Där var den stora födelsedagsfesten för mig, Farah, Patrik och Diana. Detta var verkligen ett minne för livet. Jag tackar alla för denna present och upplevelse!

gettin' older.

Jaha nu har man blivit ett år äldre, har varit det i snart ett dygn nu eller om man ska vara helt korrekt så har jag bara varit det i 5,5 timmar. Så ni kan nog nästan räkna ut vilken tid jag föddes. Känner inte direkt någon skillnad, fast det gör man nog aldrig...eller jo kanske när man var liten. Jag har iallafall som sagt varit hemma i Oskarshamn och firat födelsedagen en dag tidigare med släkten. Det är inte ofta man träffar de så det var mycket trevligt. Jag har nog nästan aldrig ätit så mycket och konstant som jag gjorde igår. Allt från hembakad pizza till sushi, tårtor, kakor, godis, frukt, kinesisk mat och kakor. Shit, jag tror jag är mätt fortfarande.

Nu sitter man hemma här i Jönköping med syskonen och mamma som hängde med hit. Det blir till att umgås med de i en vecka, men det är absolut inget jag har något emot. Alltid kul att umgås med de.

Semester.

Finally, nu har jag semester...fast bara i en vecka. Just nu sitter jag hemma i Oskarshamn. Ganska skönt faktiskt, längesen man träffade familjen. Ska fira min födelsedag med släkten imorgon. Börjar känna mig gammal eller nåt, eller det känns som man borde ha upplevt mer vid den här tiden. Inte så lätt när man är student.

Den lilla pojken är våran kusin Kenny.

Igår var det en riktig lång dag. Jag kände mig tvungen att städa lägenheten innan vi skulle åka. Tro mig, det behövdes och det var väldigt mycket att städa. Som tur var hade jag min underbara vän Farah hemma hos mig, hon erbjöd sig sin hjälp och det är jag väldigt tacksam över. Nu har jag kommit fram till att jag verkligen måste städa lite oftare, det här funkar inte. Detta tog nästan halva dan, men det var väldigt skönt att ha en ren lägenhet. Med tanke på att mamma ska hänga med mig hem till Jönköping på söndag, så var det bra att ha gjort detta.

Efter allt städande var det jobb, sista kvällen innan semestern som inte var så jobbig, skönt. Efter jobbet skulle man snabbt hem och packa och sedan köra raka vägen hem till Oskarshamn. Konstigt nog blev jag aldrig trött eller sömnig, så vi slapp stanna på vägen så vi var framme redan vid 01.00.

Linda Linda Linda.

Har sett en riktigt bra japansk film som heter "Linda Linda Linda". Det är snart skolfestival och fyra tjejer startar ett rock-punk band, som spelar coverlåtar från ett japansk band The Blue Hearts som var mycket populära på 80-talet. Det är mycket ont om tid till festivalen och tjejerna gör allt för att det ska låta så bra som möjligt.

Det här är en riktig "feel-good"-film, inte en typisk komedi. Men det är verkligen en film som gör att man sitter och ler genom nästan hela filmen. Riktig bra casting, där skådespelarna gör sina roller trovärdiga. Det bästa är att de lärde sig spela intrumenten på riktigt för denna film, för att det inte skulle se fake ut.

Här är en musikvideo med deras(Paranmaum) version av låten "Linda Linda", har den på repeat just nu.


dagens låt.



"張震嶽 - 失去"

Har fastnat för denna kinesiska låt. Riktigt skön.