I need this old train to breakdown.

Tentaperioden är som sagt över men det känns som jag har mer att göra nu efter än innan tentan. Två olika projekt ska göras, där den ena har deadline på fredag och den andra ska helst lämnas in så snart som möjligt. Dessutom har vi jättemycket att göra med företaget, tidsschemat börjar bli tight. Något som inte gör saken bättre är att bilen måste in på lagning; bromsklossarna och allt måste bytas så det kommer kosta en del. Därför borde jag jobba mer, men det känns inte som tiden räcker till. I will make it work, somehow.

watchin' vixens in the video shakin' their butts.



Dagens låt är ganska självklart "
Mapei - Video Vixen"

You are fantastic.

Big Bongo Weekend var riktigt bra. På fredagen spelade Laakso, eftersom jag inte direkt är någon radiolyssnare eller tittar på MTV så hade jag inte hört talas om dem. De är tydligen nominerade till "Best swedish act" på EMA. Jag hade inte direkt några förväntningar på hur de skulle vara, men jag blev iallafall mycket positivt överraskad. De var rätt bra, dessutom fick man en skiva av de vid entrén, mycket generöst.

image37

På lördag var det iallafall äntligen dags för Mapei & Scotty The Blue Bunny som körde deras kabaré; "You are fantastic". Det var riktigt bra, underhållande och gav en dessutom en tankeställare. Jag uppskattade det väldigt mycket. Förutom en riktigt bra föreställning så var det riktigt bra musik hela kvällen, då kan det inte vara annat än bra. Denna kväll kommer jag leva på ett bra tag framöver.

Be brave and save your day.

Denna kväll slutar med att vi, alltså jag, Pia och Pharah har beställt en liten resa ner till Barcelona. Vi var inne på Ryanair och såg de låga priserna, så vi kunde helt enkelt inte motstå detta. Nu känns inte asienresan så långt fram i tiden längre eftersom man har nåt annat att längta till emellan; både Barcelona och Sälen. Det känns riktigt bra!

Thank u mama for the nine months u carried me through.

Nu är man tillbaka till det verkliga livet; tentaperioden är över. Inte för att jag har pluggat så mycket. Det här måste nog har varit den tentan jag pluggit minst på hittills. Det kändes som jag gjorde allt annat än att plugga, jag hann till och med försöka lära mig spela gitarr, rita massa teckningar, titta på en hel del filmer och gå på bio. Sådant som jag i vanliga fall inte gör, eller tror att jag inte hinner göra gjorde jag under tentaveckan. När det väl var dags för själva tentan så blev jag klar efter bara en timma, så detta är dessutom den tentan jag har blivit klar med på under en så kort tid. Det bästa är att det kändes bra efter att jag hade gjort den, annars när man blir klar så snabbt så brukar det inte kännas så bra. Nu får jag hoppas att det verkligen har gått bra också.

image36

Mamma fyllde 50 år i lördags, så efter tentan var det raka vägen hem till Oskarshamn. Som vanligt när man är hemma så känner man sig aldrig hungrig, speciellt inte denna helg då det var överflöd av god mat. Vi gav mamma spa treatments, en klocka, en film som jag har redigerat ihop och vin, det blev lyckat. Igår fyllde dessutom Natta år, så vi överraskade henne med tårta och present. Det har verkligen varit en helg fullt med födelsedagar.

I remember back in the day

Hela dagen har gått åt till att titta på basketmatcher, därför att tre lag från OBBK var här och lirade. Det var riktigt längesen man tillbringade så många timmar i en sporthall. Jag saknar faktiskt den tiden lite märker jag nu, men bara lite. När man gick i högstadiet, då var basketen som roligast. Det var inte bara basket utan allt runt omkring, en livsstil.

Idag märkte jag dessutom att jag inte saknar att spela basketmatcher och spela i ett lag, det lockade mig helt enkelt inte. Jag kände nästan en lättnad för att inte behöva tillhöra ett lag och all dess skit. Sista säsongen kände jag nästan ångest inför varje träning och match, och slöseri med tid. Det var inte kul längre, och jag tycker att basket ska vara kul annars är det ingen mening med att lira. För mig räcker det med att träna och lattja lite med skolbasketen för att det är kul.

Det var iallafall kul att träffa syskonen som var här och lirade med OBBK.




I'm getting spoiled like old beans and I can't lose my head .

Det har varit thailändsk vecka på högskolan med utställningar och allt, och idag var det sista dagen, därför bjöds det på thailändsk mat. Men jag tyckte det smakade mer vietnamesisk, riktigt gott var det iallafall. Gratismat är klockrent! Fast det tog ett bra tag för oss att få maten, eftersom ordet gratis bland studenter lockar väldigt många studenter. Det var iallafall värt väntan.

Som många säkert redan vet så har ramadan tagit slut för muslimerna och det firas med Eid, typ muslimernas jul kan man nästan säga. Vi har därför varit hemma hos Pharah och ätit somalisk mat; sambosa (vet ej hur det stavas), ris m.m. verkligen jättegott. Känns som man har haft en matkulturdag. By the way, vi lyckades dessutom ta en fika mellan den thailändska och somaliska maten.

Eid Mubarak!

She lives with an orange tree and a girl that does yoga.


Underbart vacker låt. Jag fattar inte att jag lyckades missa honom två gånger i år. Får hoppas att han fortsätter komma till Sverige, och nästa gång måste jag gå på hans konsert.

I was sleeping by the wasteside of tomorrow.

Varför sitter jag här och bara slösar bort massa tid. Egentligen borde jag har börjat plugga till tentan eller åtminstone börjat på två projekt som måste vara inlämnade om två veckor. Istället chillar jag och designar om min blogg, vilket är det sista jag ska tänka på just nu. Snart ska jag iväg och testa på showdance, det kommer nog se rätt komiskt ut.  Hela denna dag har jag slösat bort på ingenting. Jag har nog världens sämsta pluggdisciplin känns det som. Men när det är för lång tid kvar till tentan så har jag svårt för att plugga, jag måste känna den där pressen för att orka ta tag i det.  Vilket slöseri.

Bandit queen.

Denna dag bestämde vi oss för att prova på något nytt; nämligen fighting sport som är en av sporterna man kan delta i genom högskolan. Fighting sport är en kombination av olika kampsporter, men är mest taekwondo. Det var verkligen jättekul därför att vi fick lära oss att kicka ass, samtidigt var det bra träning för kroppen och allt. Jag är dessutom inte den vigaste människan, så det känns som jag kommer ha träningsverk efter denna träning. På torsdag ska vi testa på showdance också, riktigt kul att testa på nya saker.

Vi har äntligen hittat den eller de perfekta presenterna till mamma på hennes 50-årsdag. Det känns bra.

Grindhouse: Planet Terror.

image34Planet Terror är en av de två filmerna i Grindhouse, där denna film är regisserad av Robert Rodriguez. Jag personligen föredrar Death Proof, för att i den fanns det en historia bakom varje karaktär och man hann bygga upp känslor för var och en av dem under filmens gång. Men det betyder inte att jag tycker denna film är dålig. I Planet Terror hann man inte lära känna någon karaktär speciellt väl, utan det var mer en fullspäckad småkomisk-zombie-actionrulle med roliga dialoger. Även i denna film tyckte jag om grafiken som gjorde att det kändes som en gammal film, dessutom gillade jag bildövergångarna mellan de olika scenerna.



The perfect beat we seek that, knowledge of mind we speak that.

Jag trodde verkligen inte att denna helg skulle bli så bra som den blev. Projektet klarade sig och vi lyckades lämna in den redan på lördag, vilket kändes väldigt bra. Man får hoppas att den blir godkänd också; fast vår lärare säger "det är C-nivå", men det säger mig inte så mycket faktiskt. Bara rapporten har ett vettigt innehåll så borde det väl gå anser jag.

image34
Kvällen blev bara bättre där vi började med en bra förfest med rikigt sköna människor hemma hos oss. Vi bestämde oss till och med för att inte se Livelihood för att de hade en så tidig spelning. Det har jag lite ångest över att jag missade faktiskt, för det jag har hört från de är jävligt grymt och dessutom säger folk att de är riktigt duktiga. Det kommer nog andra chanser jag kommer få se dem.

image32
Vi gick istället när det var dags för Kapten Röd och Majorerna att spela. Jag hade inte hört så mycket från honom tidigare, bara ett fåtal låtar. Han imponerade iallafall verkligen på mig, riktig bra scennärvaro med bra publikkontakt och sköna låttexter. Svenska Akademien var som jag hade förväntat mig; klockrena! Jag kunde inte sluta dansa på någon av dessa två konserter. Riktigt bra var det, och sällskapet gjorde det ännu bättre. Därefter fortsatte kvällen med efterfest hemma hos oss. Det var mys, vattenpipa och riktigt gry m musik där alla fick välja deras favoritlåtar. Men innan vi kom till efterfesten kände vi oss tvungna att känna oss som barn igen, så det blev lite "datten" eller kull kanske det heter. Jag har iallafall inte sprungit så snabbt på ett väldigt bra tag.

image35

För att avsluta denna helg hade vi en cillkväll med film och chokladfondue på söndagen. Riktigt nice!

dagens låt.



"Svenska Akademien - Ctrl+Alt+Del"
Lite pepp inför kvällens konsert.

We don't need no more trouble.

Idag gick man till skolan och skulle äntligen bli klar med projektet vi har hållt på med i ungefär fem veckor, trodde vi. Vi håller på och programmerar en webshop som är sparad på en av högskolans server, och tyvärr har vi inte gjort någon back up någon annanstans. Precis när vi var klara och skulle testa webshopen så funkar inget som har med den att göra. Tydligen hade de lagt ner servern, och den ska ligga nere ett x antal timmar. Deadline är på måndag 8.00, vilket betyder att vi får tillbringa hela helgen i skolan. Jag hoppas verkligen inte allt på den servern återställs eller nåt, då ligger vi inte så bra till. Nu känns inte helgen lika bra längre.

Vi snackade precis igår om saker som kunde orsaka till att man blir arg, för det är inte ofta jag blir arg. Nu har jag en orsak att bli lite arg och orolig. Vi var bara en knapptryckning ifrån att bli klara, orkar inte!

Perfect visions in the kitchen, life's a mission in the kitchen.

image31Kanelbullens dag firades idag tillsammans med Pia, Pharah och Natta hemma hos oss. Det var ett tag sedan man bakade, och detta visade sig när bulldegen smakade mer salt än sött och den första bullplåten innehöll platta kanelbullar. Men det gjorde inte så mycket eftersom de var väldigt goda ändå. En mycket trevlig kväll med prat, kanelbullar, te och vattenpipa.

Känns som att jag har levt på bullar och godis idag, inte så bra men gott!

Biljetten till
Svenska Akademien som kommer till Folkets Park på lördag är köpt, det kommer bli riktigt nice. Har varit sugen på en konsert ett bra tag.

dagens låt.



"The Knife - Kino"
Riktig skön låt, lyssna och njut.

Klockrent!



Festens låt och dans i lördags.