Ingen oscarsgala.

Det blev inget Oscarstittande för min del i natt för själv har jag inte kanal 9. Det var riktigt surt, hade sett fram emot det. Tycker att det är dåligt, oscarsgalan är något som alla ska ha tillgång till att se tycker jag. Det blir att man får se reprisen på den, med det kommer inte att bli samma känsla nu när man vet alla pristagare. Man kan inte direkt undvika att få reda på vilka det är som har vunnit.

Det har iallafall blivit en hel del filmtittande denna helg, har också hunnit med att spela en basketmatch som vi vann.

Snart har jag träning, sitter just nu i skolan och försöker få tiden att gå. Åka hem skulle tagit för lång tid.

The Departed vs. Infernal Affairs

Nu har jag äntligen tagit mig tid för att titta på The Departed. Jag var väldigt skeptisk till den eftersom att den är en remake på Hong Kong-filmen Infernal Affairs som är hur bra som helst. The Departed var väldigt bra men jag tycker fortfarande att Infernal Affairs är bättre. Alla smådetaljer som fanns i filmen som gör filmen passade bättre in på IA. I TD sms:ar de, i IA använder de sig av morsekoder. Morsekoder är mycket grymmare. Det finns mycket smådetaljer i filmen som jag tycker känns mer trovärdigt i IA. Kändes helt enkelt som man gjorde filmen lättare för en västerlänning att förstå.

Efter att ha sett tre av filmerna som är nominerad för bästa film så ligger just nu Little Miss Sunshine etta på min lista. Fast jag har ju The Queen och Letters from Iwo Jima kvar, det får bli imorgon.

Goodbye The O.C.

Såg nyss det sista avsnittet någonsin av The O.C. Det var bra att de bestämde sig för att det hela skulle få ett slut, man började faktiskt tröttna. Det måste verkligen varit en drastisk åtgärd eftersom denna säsong bara innehöll 16 avsnitt, i vanliga fall har de alltid haft minst 24. Man märkte faktiskt i avsnittet att det var en drastisk åtgärd, vilket var lite tråkigt...men annars tyckte jag att det var bra.

Säsong ett var grymt bra och det är den säsongen jag kommer att minnas mest när jag hör The O.C, allt var nytt. Sedan kom de andra säsongerna då alla story's upprepade sig hela tiden; Marissa träffar någon skum människa, Ryan måste hjälpa henne och hamnar i trubbel. Säsong tre måste nog ändå varit den sämsta säsongen. Men jag måste ändå erkänna att jag kommer att sakna det.


dagens låt.

"The Fray - How to save a life"

the year of the pig.

Idag är det första dagen på grisens år. Denna högtiden firades som sagt i Stockholm, i det enda templet som finns här i Sverige IBPS. IBPS är en internationell organisation som har templen i bland annat Taiwan, USA, England och Australien.

Själva ceremonin började med att vi fick jättegod vegetarisk mat. Därefter var det böneceremoni i ungefär en timma, sedan var det paus i en timma. Sedan hade vi den andra böneceremonin, efter den ceremonin firade man att det nya året hade kommit och en utklädd man delade ut godis som innebär tur och lycka. Självklart sköt man upp fyrverkerier också. Idag på morgonen så avslutade vi den ceremonin med en till bön, efter det så delades det ut jättefina små grisar till alla. Sedan var det dags för återigen en god vegetarisk måltid. Riktigt troende buddhister ska inte äta kött.

Nu är jag hemma efter en helg med mycket åkande och firande.

Förresten grymmaste rean var det på Weekday, för grejer som egentligen skulle kostat 1700 fick jag betala 400 för. Nöjd.

The pursuit of happyness

Sket i tentan idag. Skulle ha gjort linjär algebra-tenta idag, men det gick inte...min skalle pallade inte. Jag får ta det en annan gång när jag får mer tid på mig att plugga.

Såg
The pursuit of happyness igår. Det var en riktig inspirerande och bra film. Den utspelar sig på 80-talet där Chris Gardner (WIll Smith) är en säljare som försöker sälja scanners till olika sjukhus, men det går väldigt trögt och det resulterar i att han har svårt att få ihop pengar till sig själv och sin son Christopher (Jaden Smith, Wills son i verkliga livet). Samtidigt så försöker han få en praktikplats på ett aktieföretag där en av 20 till slut kommer att få jobbet. Chris och hans son får gå igenom mycket tillsammans som hemlöshet, fängelse o.s.v.

Denna film är inspirerad av den riktiga Chris Gardner. Riktigt bra var den. Den visar verkligen att om man  kämpar och ha vilja, då kommer man att lyckas med livet no matter what. Efter den filmen så kände jag verkligen att jag också vill känna en sådan glädje han kände.

Snart ska vi åka till Oskarshamn och sen vidare till ett buddhistisk tempel i Stockholm där vi ska fira det nya året; grisens år. Men innan dess måste jag nog städa lite, mamma ska hänga med hem på söndag och då måste det se lite anständigt ut.

Dreamgirls

Igår blev det en liten seriemarathon med Farah och Pia, och vi passade dessutom på att se den Oscarsnominerade Dreamgirls.

Filmen var väldigt bra. Beyoncé skötte sig hyfsat, efter alla andra filmer jag har sett henne i så var man lite tveksam till hennes skådespelarkarriär. Men hon var inte så dålig som hon varit tidigare. Det imponerande var att det var Jennifer Hudson's första roll någonsin; hon har varit med i American Idol, och vann inte.

Efter att ha sett denna film så skulle jag vilja leva under den tiden. Man hade verkligen roligt och musiken var underbar. Kläderna var fantastiska, alla var så fina. Jag hoppas att den här filmen tar hem några Oscars.

inre och yttre förutsättningar...

Jag ska skriva en personlig reflektion om inre och yttre förutsättningar samt ledarskap m.m. Det är faktiskt första gången jag får skriva en personlig reflektion och jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Men mitt mål är iallafall att jag ska ha skrivit klart den innan denna dag är slut, för sen måste jag koncentrera mig på mina tentor. Varför ska allt komma samtidigt?

Carina kommer denna helg igen, hon och hennes lag ska spela mot Tornado; mitt gamla lag. Det blir att man tar en liten sväng förbi Sandahallen sen. Känns som man träffas varje helg nu för tiden och det är jag glad över. Nästa helg ska hela familjen till Stockholm och fira kinesisk nyår i templet som ligger där. Jag har faktiskt aldrig varit i ett tempel på nyår, det ska bli spännande.

Dagens låt.

"John Mayer - Slow Dancing In A Burning Room"



Firenze!!!

Den 30 mars åker vi till Florens, Italien till Hana. Beställde biljetten igår. Det kommer att bli underbart. Känns inte som att vi ska åka, eftersom vi hittade en billig biljett och bara beställde. Nu måste jag spara pengar.

Har varit en riktig baskethelg denna helg som varit. Först lirade vi och vann. Sedan kollade vi på en riktigt grym match mellan Sanda Basketgymnasium och Högsbo Basket, de två lagen vet verkligen hur man spelar defense. Efter den matchen var det Damligan All Star Game, den matchen blev jag väldigt besviken på. Ingen av lagen lirade som man skulle och arrangemanget sög. Linda och Carina stannade kvar här i Jönköping ett tag efter matchen. Det var mysigt, vi åkte och fikade.

Nu har en ny period av tentapluggande börjat. Det går inte bra.......